Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Kim og Rune fornøyd med innsatsen

Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar dømte åpningskampen mellom Finland og Sveits, generalprøven til VM-finalen, og finalen i B-VM. Nå reiser de hjem for å bli enda bedre.

SINGAPORE (innebandy.no):
Verken dommerrapportene eller egen vurdering diskvalifiserte Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar fra sluttspillet i VM, men de fikk ingen sluttspillkamper i A-VM.

Etter tre gruppekamper i B-VM og toppkampen Finland-Sveits, dømte de nedrykkskamp i A-VM mellom Japan og Tsjekkia, og finalen i B-VM mellom Danmark og USA.

- Vi stiller veldig høye krav til oss sjøl, så vi er vel ikke helt fornøyd, etter at det gikk veldig bra på europacupen i vinter. Men vi er kommet på et nivå som er så høyt, at hvis vi skal bli enda bedre, må vi gjøre ting annerledes, forklarer Kim og Rune.

- De beste dommerparene her er litt bedre enn oss på alt, fordi de har en bedre coaching av dommerne i sitt land, og ikke minst at de dømmer i mye tøffere ligaer. Vi må kanskje forsøke å få til noe der. Vi skal heller ikke glemme at de beste dommerne i verden er her, og sammenlignet med 1999, da vi debuterte, føler vi at vi har utviklet oss mest, sier de norske dommerne.

Det å få reise til Singapore har også vært en opplevelse for Norges beste dommerpar. Det var et lite mål å komme hit, allerede for fire år siden.

- Det å reise jorda rundt og oppleve nye ting er veldig morsomt. Egentlig en fantastisk opplevelse.

En ny opplevelse som dommere fikk de også, da det var om lag 40 grader i den ene hallen de dømte.

- Det gjaldt å drikke så fort du fikk sjansen ved stopp i spillet, eller bytter. Men jeg merket det godt etter den første perioden. Jeg tror det gikk nesten 8 flasker med vann, smiler Kim Jørstad.

Finalen i B-VM var en rolig match for de norske dommerne, som likevel synes at nivået i B-VM er høyere nå enn i 2003.

- Vi synes at finalen i B-VM var den nest gjeveste kampen å få dømme på avslutningsdagen.

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no