Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Sveits vant fortjent

Sveits slapp å møte Sverige, men beseiret Finland to ganger i VM, og imponerte med solid defensivt spill, gode kontringer og bedre etablert angrep enn de har vist tidligere. Det gjorde dem til fortjente verdensmestere.

SINGAPORE (innebandy): Akkurat som vi tippet på innebandy.no før VM startet: Sveits hadde kvalitetene til å vinne VM.

Hovedårsaken til at de reiser hjem med gullet, var at de klarte å prestere da det gjaldt som mest, i motsetning til Sverige, og delvis Finland.

La gå at Finland og Sverige har et mer kontrollert system, men de spiller også omstendelig. De liker å ha ballen, mens Sveits går rett på mål.

Lagkaptein Simone Berner og Co. har kommet inn som et friskt pust med tempo, innsats og ståpåvilje. I VM-finalen anført av Petra Kundert og banens beste: Tanja Ertürk.

Når de virkelig slår om på tempoet, henger verken Finland eller Sverige skikkelig med.

Akkurat som i gruppekampen mot Finland, fikk Sveits en perfekt åpning. Andrea Bele og Petra Kundert ga laget en 2-0-ledelse i løpet av de 16 minutter.

Finland reduserte i overtall minuttet etter.

Etter 1-1 i den andre perioden, ble den tredje spennende. Sveits økte til 4-2, og trygget resultatet. Finland presset skikkelig på mot slutten av kampen, tok ut keeperen og fikk den første reduseringen.

Men nærmere kom de aldri, Sveits fikk høre We are the Champions for første gang i et VM i innebandy.

Det er bra for sporten som vil på OL-programmet og foreløpig er 36 medlemsnasjoner.


Kari om finalen:
Jeg synes Sveits var gode, og fortjente seieren. Det var litt spennende på slutten, men Sveits var solide bakover.

Monika om finalen:
Jeg synes Sveits spilte aggressivt og bra. Gode i forsvar, og jeg var overrasket over at de også spilte så bra etablert angrepsspill. Jeg unte dem seieren.

Charlotte om finalen:
Bra tempo og en spennende kamp. Jeg synes seieren var fortjent.

Linda om finalen:
Sveits var best og at de vant var fortjent. Det var spennende, veldig spennende på slutten. Og det var faktisk bra dommere der. Morsomt at et nytt lag vant.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no