Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk stortap i bronsefinalen:
- Må trene mer og tenke framover

Sverige - Norge 15-1

Norge er nummer fire i verden i innebandy for damer, akkurat som for fire år siden. I bronsefinalen klarte ikke de norske jentene å stille opp etter lørdagens tap. Nå må de unge norske jentene trene mer, mener landslagssjef Bjørn-Erik Thorp.

SINGAPORE (innebandy.no): - Vi må bare innse at de tre beste nasjonene, Sveits, Finland og Sverige, har rykket litt fra oss, mens vi fortsatt er bedre enn nummer fem og seks, forklarer Thorp.

- For å kutte ned forspranget til de beste må de unge spillerne i Norge trene mer. Da tenker jeg på de som er født etter 1980. De må trene minst seks gode økter i uka hvis vi skal kjempe om medalje, og spillerne komme opp på det nivået som kreves, sier Thorp.

Norge spilte en bra førsteperiode mot svenskene søndag, etter å ha tapt torsdagens gruppekamp med 14-1.

Norge ble imidlertid straffet hardt for sine utvisninger, og Sverige gikk til pause med 3-0, etter å ha utnyttet begge sine overtallsspill. Totalt i kampen scoret de under alle de fem norske utvisningene.

- I de to siste periodene var svenskene både nummer en og nummer på ballen i duellene, og det beskriver vel godt hvorfor resultatet ble som det ble. Vi gjorde også to fine overtalls-spill og scoret på det ene, sier trener Christer Olsson.

Trenerne ga litt skryt til Tina Helminsen, som kanskje Norges beste i kampen. Slevik-jenta spilte to perioder som back og den siste som senter.

- I tillegg får Kari Hånsnar godkjent i mål, mens de yngste jentene, Line Nygård og Charlotte Hermansen, skal ha honnør for at de går ut uten respekt, og prøver å spille. De mangler viktig erfaring, men gjør en fin VM-turnering.

Målvakt Kari Hånsnar var svett etter kampen. Hun fikk lite hjelp mot svenskene i perioder.

- Det var egentlig ingenting å gjøre. Jeg måtte bare prøve å heve meg hele tida, men det er tungt når de får komme to alene med keeper, og få så stor plass foran vårt mål.

Line Nygård ble av en jury kåret til Norges spiller etter kampen. Det var hennes andre pris på fem kamper i VM-debuten.

- Sverige var soleklart bedre enn oss. 14-1 torsdag og 15-1 i dag forteller vel det meste. Men jeg synes vi spilte bedre i dag, og forsøkte å spille mer. Samtidig hadde de stolpe inn og riktig sprett på alt de gjorde, mens vi mistet innsatsen utover i kampen, fastslår Nygård, som kan bli en av nøkkelspillerne på landslaget det neste årene.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta - Bilder -

Andre:
Dagbladet: Knust av Sverige i bronsefinalen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no