Tapte for et bedre lag

Sveits - Norge 5-1

For mange norske spillere hadde ikke dagen da Sveits vant semifinalen i innebandy-VM for kvinner lørdag. Nå venter Sverige i bronsefinalen.

SINGAPORE: Det norske laget hadde stor tro på at de kunne slå Sveits i lørdagens semifinale i innebandy. Men de visste at de da måtte prestere 100 prosent. Så bra var aldri det norske spillet i kampen.

- Opplegget vårt fungerte egentlig veldig bra i starten av kampen. Vi fant de rommene vi hadde planlagt, men vi klarte aldri å utnytte det. I tillegg er Sveits for gode hvis vi ikke er på topp, sier landslagstrener Bjørn-Erik Thorp.

Norge hadde valgt å starte med de spillerne som var mest løpssterke og ballsikre, men lyktes ikke med taktikken. I tillegg fikk senter Linda Andersen enn allergisk reaksjon mellom oppvarming og kampstart, og hadde store pusteproblemer i hele første periode.

-Sveits var veldig flinke til å bevege seg, og skapte stadig tellefeil hos oss. I enkelte situasjoner løp de også bare forbi oss, og var mye friskere. Men vi behøver ikke skamme oss for denne kampen. Sveits var favoritter, men vi har lov å være skuffet, sier trener Christer Olsson.

Trenerne ga skryt til tre spillere fra Tunet etter kampen. Romsås-jentene Mina Ekstrøm og Monika Larsen samt Skjåk-jenta Kari Hånsnar i mål. Innbytterne i tredjerekka fikk også pluss i margen for sin jobb i tredje periode.

Norge var bra med i starten av kampen, og skapte flere halvsjanser. Om lag midtveis i perioden fikk Sveits et lite overtak i kampen og styrte spillet. Etter 16.47 fikk Norge aldri pusterom i egen sone, og en markering glapp på det hurtige sveitsiske spillet.

2. periode ble ganske lik. Sveits hadde ballen mest, mens Norge jaget, og slet med å få til det store offensive spillet. Da Sveits gikk opp til 2- midtveis i perioden, var det i realiteten kjørt. Både 3-0 og 4-0 kom før hvilen, og senket den norske drømmen om endelig å få spille finale.

I 3. periode satte Norge inn tredjerekka, og fikk litt mer trøkk på sveitserne, som likevel scoret sitt femte mål før Norge reduserte ved Astrid Bjørnebekk.

Dermed venter en ny bronsefinale for Norge, den femte i løpet av de fem VM-turneringene som er arrangert siden 1997. Så langt har vi to bronsemedaljer.

Søndagens kamp mot Sverige blir tøff. Med redusert mannskap i gruppespillet tapte Norge 1-14.

- Det blir tøft som juling, men vi får forsøke å rulle rundt på litt flere folk, og håpe at vi kan få med alle de antatt beste spillerne søndag, som vi sparte torsdag, sier landslagssjef Bjørn-Erik Thorp.