Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Linda har løftet Norge

Best mot Russland og best mot Sverige, i følge trenerne, og skryt mot Japan. Linda Andersen har virkelig vært med på å løfte Norge i årets VM. Etter ett år i Sverige flytter hun hjem, og nå blir utfordringen å utvikle seg videre.

SINGAPORE (innebandy.no): - Det er ikke noe tvil om at det er et bedre nivå på serien i Sverige. Der er nesten alle kamper jevne. Årsaken er bredden. Noen ganger er det ikke så lett å spille kamp i Norge, når det er forventet å vinne med mange mål. Derfor er jeg spent på om jeg kan fortsette å utvikle meg som spiller, etter ti sesonger, sier Linda Andersen som har funnet toppformen til mesterskapet og har fått mye skryt, ikke minst for den defensive jobben hun har gjort som senter.

- Det er egentlig litt rart, for jeg har vært mye syk før VM. Men jeg har fått trent bra i de friske periodene.

29-åringen kan ikke foran semifinalen mot Sveits si om hun fortsetter til VM i Danmark i 2007 eller ikke, men årets VM har gitt skikkelig mersmak.

- Det har vært veldig morsomt å være med. Jeg synes vi har spilt bra, hvis vi ikke bryr oss om kampen mot Sverige. Det viktigste er ikke resultatene, men at vi har en følelse etter kampene av å ha spilt bra, og fått til det vi skal. Den har vi ikke hatt i tidligere VM, selv om det har gått brukbart.

Andersen var med i VM i 1997, men hadde lagt opp til mesterskapet i 99, og satset på fotball. I Riga for fire år siden var hun tilbake.

- Akkurat nå har jeg lyst til å spille mesterskapet i Danmark, blant annet fordi det blir nært Norge, og familie og venner kan komme og se på. Men det avhenger selvfølgelig av jobb og om motivasjonen holder. Men kroppen skal det ikke være noe problem med, flere av de norske jentene har sett at det ikke er kjørt, selv om man fyller 30, smiler Linda Andersen.

Samtidig synes hun det er veldig viktig at forbundet klarer å fortsette den satsingen som er gjort det siste halvannet året.

- Vi må ikke begynne på nytt igjen, da kommer vi ikke ytterligere et steg videre. Vi må bygge på det vi har nå, selv om vi skulle få nye trenere.

Året i Sverige begynte ikke så bra for den fire ganger norgesmesteren med Holmlia. Oppholdet i KAIS Mora ga dårlige resultater for laget. I januar valgte hun å flytte til Karlstad, og spille resten av sesongen sammen med Ingvild Øversveen.

- I Mora hadde vi for dårlig lag til å hevde oss. I Karlstad var det bedre, men jeg var litt uheldig siden vi tapte i kvartfinalen i sluttspillet. Dermed fikk jeg bare fem kamper for klubben, men det var lærerikt. Jeg fikk mye spilletid.

Før VM flyttet hun altså hjem til Oslo, og får bruk for sin utdannelse som sosionom etter VM.

Da blir det trolig også spill i Holmlia.

- Hvis jeg bare skal spille blir det helt bombesikkert Holmlia, men jeg har også lekt med tanken om å bli trener på sikt.

Og om Sveits-kampen lørdag?

- For første gang i et VM har jeg en virkelig god følelse i magen foran oppgjøret. Før har vi hatt trua, men ikke så mye som jeg har nå. Jeg håper det stemmer, fastslår Linda Andersen.

Fakta
Linda Andersen
Født: 3. februar 1976.
Landskamper: 38 før semi.
Posisjon: Senter.
Yrke: Utdannet sosionom, starter på tiltakssenteret på Ryen i sommer.
Favoritt-hobby: Friluftsturer i skog og mark.
Favoritt-musikk: Norsk.
Favoritt-film: Notting Hill og andre skikkelig søte historier som ender godt.
Favoritt-mat: Kyllingvinger, taco.

- VM-sider -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no