Finland slo Sverige 3-2

SINGAPORE (innebandy.no): Litt overraskende for noen, men ikke for innebandy.no's utsendte, vant Finland den første semifinalen mot Sverige.

Kampen var i perioder dårlig, hadde lavt tempo og få sjanser, men Finland lyktes i å utnytte sjansene beste, til tross for at Sverige tok ledelsen i kampen. Etter 6.39 satte Sara Ekström inn det første målet.

Finland fikk et viktig psykologisk mål da de scoret i overtall bare to sekunder før første pause ved Satu Schilcher.

Finland vant den andre perioden 1-0, på straffeslag etter fire minutter, men Sverige utliknet i overtall rett etter start i den tredje ved Sara Simonsson.

Matchvinner for Finland ble Katriina Saarinen, som skjøt ballen i det lengste hjørnet, utagbart for Sofia Pettersson.

Kampen ble kanskje avgjort da Jessica Holmgren pådro seg to minutter etter snaue fem minutter før slutt. Dermed mistet Sverige det trykket de hadde trengt for å få den viktige uttellingen.

- Vi kom ikke engang i nærheten av hva vi kan i denne semifinalen, og det må jeg som trener bare ta på meg, uten å bruke floskler om hvorfor det ikke gikk, sa trener Kristina Landgren Carestam etter kampen.

- Hvis du tar rekke for rekke, har Sverige det beste laget i VM, men når vi ikke klarer å prestere, kan vi ikke slå Finland. Jeg ønsker Finland lykke til i finalen, jeg vet de også kan mer enn de viste her, sa Landgren Carestam.

tekst og foto: Henning Rugsveen