Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Tror på 50-50-sjanse for finale

Etter 1-14 for Sverige, er det få andre som tror på norske medalje i innebandy-VM for kvinner.

Men når Norge møter Sveits lørdag, føler landslagssjefen at det er en 50-50 sjanse for finale.


SINGAPORE: - Om vi spiller opp mot vårt beste, er Sveits et lag som passer oss. Følelsen min er at vi har en virkelig bra mulighet til å forbedre de to tredjeplassene vi har fra VM tidligere.

Jeg tror sjansen for å slå Sveits er kanskje over 50 prosent hvis vi spiller helt optimalt, sier Bjørn-Erik Thorp som har noen ekstra triks på lur til kampen.

Semifinalen i Singapore har vært det store norske målet siden Thorp og svenske Christer Olsson tok over for snart to år siden. Nå er de der.

- Det er nå vi skal bruke alt kruttet vi har spart opp. Alt har gått etter planen, selv om vi tapte litt mye mot Sverige. Sveits er favoritter i kampen, men det passer oss bra, sier Olsson.

Sveits er pr. i dag kanskje det hvasseste laget i verden på kontringer. De trives med å spille mot Sverige og Finland, som liker å ha ballen.

Men i lørdagens semifinale, håper Thorp og Olsson å vri på dette.

- Målet vårt er å spille mot Sveits, akkurat som de pleier å gjøre mot Sverige og Finland. De er ikke så gode når de kommer til en kamp der de selv må styre spillet, forklarer Olsson.

- Sveits har blitt et bedre lag siden VM i 2003. De har løftet seg som et lag, samtidig som de har en veldig god keeper og kanskje verdens beste utespiller, Petra Kundert, forklarer de norske trenerne.

Norge har spilt semifinale mot Sveits to ganger tidligere, og tapt begge, senest i forrige VM i Sveits i 2003. Øvrige tre VM-kamper mot alpelandet har Norge vunnet, blant annet to bronsefinaler. Det mentale kommer til å telle mye i oppgjøret.

- Det passer oss mye bedre å spille mot Sveits enn mot Sverige. Nå går vi i hvert fall ikke til kampen som favoritter, og vi skal forsøke å utnytte det at de må styre kampene, understreker lagkaptein Jeanette Giörtz.

Hun var litt skremt over at resultatet mot Sverige ble så ille, etter at lagmoralen sank.

- Jeg så det på 3-1 at det var slutt for vår del. Nå er det en kamp som betyr noe, og da håper jeg vi står skikkelig på. Jeg ønsker meg egentlig samme åpning på semifinalen som i alle våre kamper hittil, at det er jevnt og tøft. Hvis vi har 0-0 til første pause, tror jeg sveitserne blir litt irritert. Det skal vi utnytte, smiler Giörtz som har spilt i Sverige i mange år.

Hun har med seg sønnen Markus til VM, og han slet veldig med hvem han skulle heie på i torsdagens oppgjør mot Sverige, og mange kjente fjes. Men mot Sveits er han ikke i tvil om hvordan det går.

- Jättebra!

Ikke så rart når mamma er lagkaptein, kanskje.


tekst og foto: Henning Rugsveen

- VM-sider -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no