Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Tina kan bli grunnmuren

Landslagstrenerne er ikke i tvil. Tina Helminsen har hatt et flott år på det norske landslaget. - Tina bør være den norske grunnmuren i det laget som skal bygges videre etter VM, når noen av de eldste gir seg, mener Christer Olsson.

SINGAPORE (innebandy.no): Det får den nå solbrune 26-åringen fra Slevik til å skinne enda mer enn vanlig, dagen før den viktige semifinalen mot Sveits i VM.

Men sikker på at det blir slik er hun ikke.

- Jeg vet ikke helt hvor mye tid det blir framover. Vi skal bygge hus, og jeg har jobb ved siden av. Men du verden hvor moro det er å høre noe sånt, ler Helminsen.

Foreløpig har hun ikke tenkt i detalj rundt hverdagen sin, etter de to neste innebandykampene, semi lørdag, og, ja hva kan det bli søndag.

- Jeg tror det blir finale!

Tvilte på kapteinsrollen
Med sitt sprudlende humør, og litt hønemor-oppførsel er hun den perfekte visekapteinen på det norske landslaget.

Alltid på plass for å muntre opp lagvenninnene og gi dem en dytt i rumpa hvis det er noen som er litt nede.

Men egentlig hadde hun ikke lyst til å bli lagkaptein da hun ble spurt for halvannet år siden.

- Jeg hadde ikke bare gode erfaringer fra Slevik, da jeg var kaptein der. Det gikk litt ut over meg sjøl følte jeg. Det ble for mye å passe på, for min tålmodighet. Men på landslaget er holdningene og seriøsiteten litt annerledes. Her går det greit. Etter 40 like oppvarminger i Slevik fikk jeg fortsatt spørsmål om hva vi skulle nå…

- Gjort en kjempejobb
Nettopp det at hun har vært sidestilt kaptein med Jeanette Giørtz, og hadde ansvaret før VM, da Giørtz ble forsinket, har imponert landslagstrenerne.

- Tina gjør en kjempejobb med laget, og har samtidig vokst som spiller, til å bli en av våre aller viktigste.

Senteren fra Slevik ble flyttet ned som back på landslaget i april. I et forsøk på å få til noe i Tsjekkia, etter at Norge hadde tapt ti landskamper på rad.

Det satt som et skudd med en gang.

I VM har Helminsen vært en kjempe.

På de to første kampene gjorde hun pluss 16 i pluss-/minus-statistikken på mål, hvis du tar bort et par overtall. Norge hadde en målforskjell på 23-5 (18).

- Vist meg mer fram
- Det var jo bare utrolig bra. Og jeg fikk bare en minus mot Sverige, da jeg spilte en periode, gliser Norges nummer 9.

- Men det har vært utrolig morsomt å spille på dette landslaget, og samarbeidet med Monika Larsen har fungert hele tida. Som back har jeg fått vist litt mer av de ferdighetene jeg har. Det gikk bra å spille senter i klubblaget, men internasjonalt går det litt for fort for meg. Jeg har alltid bare spilt der jeg har blitt plassert, men nå føler jeg at rollen er funnet, smiler Helminsen.

Eneste på laget
Hun startet med innebandy som 13-åring, etter ha å brukt det meste av tida på korps tidligere.

- Det var jo ikke noe lag i starten. Jeg var hele pikelaget til Slevik. Men etter hvert kom det noen flere, og da ble det jo morsomt.

Nå har hun spilt innebandy i 13 år, og har aldri spilt på et bedre landslag enn hun gjør nå.

- Alle har blitt mer sammensveiset i år. Vi er et mer homogent lag, hvis det går an å si det. Alle teller, alle kan si noe og ingen er satt utenfor.

Siden 1. mai har jentene forpliktet seg til å trene fem ganger i uka. Det er litt på grunn av det at Tina er redd hun ikke skal få tid til landslaget kommende sesong, ved siden av husbygging.

- Det ble verre allerede da jeg begynte å jobbe. Men det har hjulpet. Jeg har aldri vært i bedre form enn nå.


Fakta
Tina Helminsen
Født: 20. oktober 1979.
Landskamper: 27.
Posisjon: Back/Senter.
Yrke: Arbeider som Butikkansvarlig og bedriftsselger av mobiltelefoner.
Favoritt-hobby: tv.
Favoritt-musikk: Litt alt, kjæresten mener Acid.
Favoritt-film: Den grønne mil.
Favoritt-mat: Potetgryte.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- VM-sider -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no