Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Minuttene alle var japanske

Tsjekkere, nordmenn, svensker og laget til Malaysia. Alle var en liten stund japanere da Russland og Japan møttes torsdag.

SINGAPORE (innebandy.no): Kampen var den siste i gruppespillet for de to, som begge hadde tapt stort mot Sverige og Norge.

Situasjonen var den at Russland hadde ett mål bedre målforskjell enn motstanderen, og kunne spille uavgjort for å unngå sisteplass i gruppa.

Japan ledet 2-1 etter første periode, men ga slipp på føringen i den andre, der Russland vant 2-0. Den siste ble veldig spennende, og jo lenger kampen gikk, desto flere tilskuere fikk de japanske damene.

Tsjekkiske fans håpet å møte Russland i kampen om å unngå nedrykk, og heiet derfor på Japan. Det samme gjorde flere fra andre land, blant annet Norge og Malaysia.

I starten av siste periode utliknet Japan til 3-3 til stor jubel etter knappe tre minutter, og forsøkte å presse på for å få et vinnermål.

De kom svært nær, men like etter avgjorde russerne med seiersmålet.

Dermed må Japan møte Tsjekkia i kampen om 7.-8. plass i A-VM, og taperen rykker ned, mens Russland kan spille om 5. plass mot Latvia, en kamp de vant for to år siden.

tekst og foto: Henning Rugsveen