Norge sparte på kreftene

Sverige - Norge 14 - 1

Bildet: Charlotte Hermansen og de andre norske jentene fikk lite spillerom i kampen mot Sverige.

Norge sparte mange av spillerne da de møtte Sverige i torsdagens siste gruppekamp. Derfor ble resultatet litt verre enn det kunne ha blitt, men det er lørdagens semifinale mot Sveits som er viktig.

SINGAPORE: - Jeg synes vi fikk en bra start, og holdt stand godt i 1. periode, men etter hvert stresser de oss så mye at vi ikke rekker å gjøre våre bytter, og dermed blir spillerne veldig slitne. Sverige er dessuten for gode hvis vi ikke spiller med de aller beste spillerne vi har og gir dem korte bytter. Men i dag valgte vi å la flere nøkkelspillere hvile i denne kampen, slik at vi er på topp når vi møter Sveits i semifinalen lørdag. Det er da det gjelder, sier trener Christer Olsson.

Norge fikk en pangåpning på kampen da Monika Larsen satte et frislag i mål etter bare 25 sekunder.

Dette fikk svenskene litt ut av stilen i åpningen. Hanne Aaslie, som hadde 35 redninger i kampen, gjorde en flott innsats i mål i den første perioden, samtidig som det defensive norske spillet fungerte brukbart.

Svenskene var likevel bedre enn Norge, utliknet etter drøye sju minutter og gikk til pause med 2-1-ledelse.

Norge fikk en marerittstart på den andre perioden. Svenskene scoret tre mål i løpet av 63 sekunder i periodens andre spilleminutt og fikk kampen akkurat slik de ville ha den. Norge ble løpene mye etter ballen, mens Sverige eide den. Totalt vant Sverige skuddstatistikken i oppgjøret med 49-9.

Etter all løpingen begynte den norske forsvarsmuren å slå sprekker, og svenskene fikk flere enkle mål.

- Da svenskene satte virkelig fart på sitt spill, gikk det for fort for oss. Ukonsentrasjon som følge av at vi var slitne, var årsaken til halvparten av målene, mener Olsson.

Norge satte inn tre nye spillere midtveis i kampen, men bare med mål om å spare flere spillere fra å spille hele kampen. Norges desidert beste i den første halvdelen av kampen, Linda Andersen, fikk derfor hvile.

Sarpsborg-jenta Ritha Jensen spilte til tider svært bra som back i det norske laget, etter å ha spilt løper tidligere i mesterskapet. Keeper Hanne Aaslie og Johanna Engrønningen fikk også fullt godkjent etter kampen.

Lagkaptein Jeanette Giörz hvilte hele kampene mot spillerne hun møter nesten daglig i den svenske eliteserien.

- Første periode var morsom, men så var det slutt. Jeg håper det ikke er så mange som lar denne kampen gå ut over selvtilliten. Vi forventet ikke å vinne, men 14 mål var litt mange. Men lørdag er det nye tak, lover Giörtz.

tekst og foto: Henning Rugsveen