Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Når alt kan snu på fire kamper

Innebandy.no sin utsendte medarbeider Henning Rugsveen skriver i sin kommentar at han ikke tror det er umulig at Norge kan vinne årets VM.

Rugsveen arbeider til daglig som journalist i Hamar Arbeiderblad, og har dekket fire tidligere VM-turneringer for innebandy.no.

Kommentar
Henning Rugsveen
henningh@ha-nett.no


Før VM startet skrev jeg at jeg håper Sveits vinner. Nå har jeg endret mening. Jeg håper selvfølgelig at Norge kan slå Sveits lørdag, hvis vi møter dem i semifinale. Og tror på det.

SINGAPORE: Jeg skal motivere det på litt forskjellige måter, men også være realistisk å si at det fortsatt vil være en kjempesensasjon for alle andre land, hvis Norge vinner VM i Singapore.

Men det er ikke umulig.

Først til kampen mot Sveits lørdag, hvis vi ikke slår Sverige torsdag.

Norge møter Sveits mens de er på kraftig vei opp. Etter ti strake landslagstap siden VM i Sveits 2003, har Norge fire strake seirer før kampen mot Sverige: Tsjekkia, Australia, Russland og Japan.

Resultatene før seirene lyver litt, for Norge hadde åtte kamper mot Sverige, Finland og Sveits, og to mot Tsjekkia før seirene kom.

Troen på seg sjøl og hverandre har aldri vært større i et norsk damelag i et VM, så vidt jeg vet.

13-1 mot Japan og 11-4 mot Russland sier kanskje ikke så mye mot to av de dårlige A-VM-nasjonene, men måten Norge har gjennomført kampene har vært imponerende. Japan ble slått med fire mål mer enn Sverige klarte, fordi Norges spill slo større sprekker i den japanske forsvarsmuren.

Eget spill, og utvikling siden 4-nasjoners i Norge i februar ligger bak selvtilliten.

Sveits fikk en utladning i den første kampen mot Finland, som var den viktigste i gruppa. Tsjekkia og Latvia vil gi sveitserne dårligere motstand på vei mot en semifinale.

I tillegg har sveitserne stor tro på seg selv etter gode resultater i 4-nasjoners og seier over Finland.

Kanskje kan vi håpe på at de undervurderer Norge litt. I tillegg har vi et godt tak på Sveits i VM-sammenheng. OK, vi tapte på deres hjemmebane i 2003, men da var VM over for norsk del, med skader og slitne spillere. Norge leder 3-2 mot alpelandet i innbyrdes oppgjør i VM-kamper. Altså når det gjelder som mest.

Samtidig har Norge aldri hatt flere enkeltspillere som kan gå inn og avgjøre en kamp. Ikke alene men fordi systemene sitter og spillerne jobber for laget.

Det er det som skaper gode vinnerlag.

Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no