Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge klar for semifinale i VM

Japan - Norge 1-13
På sine fem første landskamper siden Line Nygård ble norsk spiller hadde hun ingen mål. I dag imponerte 18-åringen med tre mål da Norge slo Japan og gikk til semifinale i VM i innebandy.


SINGAPORE: Line Nygård er det nye norske funnet i innebandy. Jenta med far fra Harestua og mor fra Falkenberg i Sverige, har bare bodd ni måneder av sitt liv i Norge, men da landslagssjef Bjørn-Erik Thorp ringte for to måneder siden, var hun ikke i tvil. Line ville gjerne spille for Norge.

I dag angret hun ikke et sekund på at hun sa ja. Først var hun frampå to ganger i midtperioden og "petade" inn to baller bak den japanske keeperen.

Typisk Nygård-mål
Og i tredje periode avsluttet hun sin beste landskampopplevelse med et skudd i krysset.

Ikke rart 18-åringen var et hett navn blant journalistene i Singapore.

- Det var en utrolig følelse å se den første ballen gå i mål. Nesten ikke til å beskrive. Min pappa ville sagt at det var typiske Line-mål, for jeg har vært en liten måltjuv tidligere. Og det var som jeg sa, det var bare ett mål som skulle til før det løsnet skikkelig, smiler 18-åringen.

Til daglig går hun på innebandygymnas i svenske Umeå, og spiller i svensk førstedivisjon. Der får hun god matching og opplæring, men ville likevel bli norsk.

Kjempemorsomt å være norsk
- Det var veldig vanskelig å komme med på det svenske landslaget, så jeg tvilte egentlig aldri da jeg fikk telefon fra Norge. Jeg syntes de hadde et stort utviklingspotensial i forhold til Sverige. Og nå er det ikke noe å snakke om. Med det laget vi har nå, er det kjempemorsomt å være norsk. Mot Japan viser vi at vi er et godt lag, mener Nygård.

Nå venter en spesiell kamp for henne torsdag. Selv om den er betydningsløs med tanke på sluttspill, har hun veldig lyst til å spille godt mot Sverige.

- Det blir litt spesielt. Jeg har spilt med en av jentene der, og trent med flere. Det hadde vært morsomt å få vist seg fram skikkelig, fastslår Line Nygård.

Mer fart på ballen
Kampen mot Japan fikk ganske lik åpning som oppgjøret mot Russland mandag. Japan stresset Norge ved å løpe mer enn noen andre lag i VM-turneringen.

Men etter en målløs første periode, sa det bare pang etter 37 sekunder av den andre før Norge gikk opp i føringen, og så var det enveiskjøring resten av kampen. Nygård satte inn 2-0 og 3-0 før halve matchen var gått, og på den siste halvdelen vant Norge 10-1, og var like suverene i banespillet som mot Russland.

- Vi fikk rett og slett mer fart på ballen i andre periode, etter å ha snakket om det i pausen. Pasningene våre var for løse i første periode. Resten av kampen skjøt vi nesten inn pasningene foran mål, og ble mye farligere, forteller landslagssjef Bjørn-Erik Thorp.

Mange gode
Han var godt fornøyd med kampen, og så framgang fra kampen mot Russland.

- Vi ble etter hvert flinke til å komme rettvendt med ballen i mottaket. Alle rekkene produserte målpoeng i dag, og det er bra. Nå har 17 av 18 utespillere kommet i gang i turneringen, og vi har klart målet vårt, en plass i semifinalen lørdag, sier Thorp.

Han vil trekke fram Tina Helminsen som den beste backen i kampen, mens det framover etter hvert ble vanskelig å skille ut en som var best blant mange gode.

- Linda Andersen gjør en ny flott kamp, mens Ingvild Øversveen og Ingrid Gigstad var bedre enn mot Russland.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta -

Andre medier:
Dagbladet: Norsk jentelag til VM-semifinale
VG: Innebandy-jentene klare for semifinale
Nettavisen: Norge til VM-semifinale
Dagsavisen: Norge til VM-semifinale
Fredrikstad blad: Klare for semi`n i Singapore
Stavanger Aftenblad: Norge klare for VM-semifinale i innebandy
Adresseavisen: Norge klare for VM-semifinale i innebandy
Sunnmørsposten: Norge klare for VM-semifinale i innebandy

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no