Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norges uheldigste landslagsspiller

Tone Grønmo fikk en vridning i sitt utsatte venstrekne søndag, og måtte se hele åpningskampen i VM fra benken. Om hun kan spille mer resten av VM er foreløpig usikkert. I så fall er det tredje gang på rad at skade ødelegger 28-åringens VM.

SINGAPORE: Før VM i 2001 fikk Tone Grønmo ballen i øyet, og kunne ha blitt blind. Før VM i 2003 fikk hun delvis avrevet korsbånd i det venstre kneet. Begge gangene fikk hun ikke spilt så mye som hun hadde håpet.

Derfor var årets VM i Singapore et viktig mål, men søndag var uhellet ute igjen.

Ny kneskade
I spill på trening ble hun og en annen spiller hengende fast i hverandre. I forsøket på å komme løs traff hun romkamerat Johanna Engrønningen i hodet med kølla, men enda verre:
I stor fart fikk hun et kne i sitt eget kne, og fikk rotasjon på foten samtidig som den hang fast i gulvet.

28-åringen merket straks at det var en skade av samme type som da korsbåndet røk for halvannet år siden. Helt siden før VM i 2003 har hun spilt med støtte rundt kneet, som i dag ikke har noe korsbånd.

- Det er i hvert fall ikke mange som gjør en feilfri jubileumskamp, sa Grønmo med galgenhumor etter å ha fått plaketten for 25 landskamper etter kampen mot Russland. På benken.

Kan mye om det
Grønmo som er lege til vanlig, vet sammen med fysioterapeuten mest om skader.

Derfor var hun veldig skuffet da hun i går ettermiddag, noen timer etter treningen, forsøkte å teste kneet med litt lett sykling men hadde smerter.

- Vi får se an litt hvordan det går. Jeg var med på løpingen mot Russland, men jeg vet ikke om jeg kan spille mot Japan. Det er en vurdering. Hvis jeg spiller kan det kanskje bety at jeg ikke får vært med mer i mesterskapet hvis det er for tidlig. Hvis jeg hviler kanskje jeg kan spille resten.

Både hennes og fysioterapeut Ingeborg Thorsens første diagnose etter treningen, fortalte at det kan ta en til to uker før Grønmo kan belaste kneet skikkelig igjen.

Hele den norske troppen håper at det tar kortere tid for Tone å bli frisk!

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no