Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge vant nøkkelkampen i VM

Norge - Russland 11-4
Norge giret om og parkerte Russland i åpningskampen i VM i innebandy for damer. Bursdagbarnet Astrid Bjørnebekk scoret to av målene og ble kåret til Norges beste spillere av de andre jentene. Seier mot Japan tirsdag gir plass i semifinalen.


SINGAPORE: 50 prosent av jobben er gjort med tanke på å klare årets målsetting i årets VM, som er en semifinaleplass.

I åpningskampen mot Russland var det som ventet jevnt akkurat så lenge som kreftene holdt hos motstanderen. Men da Norge gikk opp til 2-1 etter snaue tretti minutter, etter å ha lagt inn enda ett gir, var det aldri noen tvil om seieren.

– Det var veldig bra å score så mange mål i en åpningskamp i et VM. Det gir oss selvtillit videre. Men som alltid er den neste kampen den viktigste, og vi må ikke undervurdere Japan, som løp veldig mye mot Sverige (1-9) og kjemper bra, sier trener Christer Olsson.

Hovedmålet med kampen var å vinne, og deretter at flest mulig skulle få kjenne på det å spille VM. Begge målene ble oppnådd.

Bursdagbarnet i farta
De norske jentene slet litt med åpningsnerver mot Russland. Til tross for 1-0 etter ti minutter i spill fem mot tre, etter at Tina Helminsen hadde slått inn en retur foran mål, gikk det litt tregt med det norske spillet.

Men i andre periode tok Norge ny sats, anført av Astrid Bjørnebekk, som fylte 29 år.

– Astrid var den som satte fart på spillet vårt, og løp mye. Det hjalp oss andre litt, og fikk oss i gang, forteller lagkaptein Jeanette Giørz. Hun ble kåret til banens beste spiller, men samlet jentene etter kampen, og overrakte prisen til Bjørnebekk.

– Og jeg som egentlig syntes det gikk veldig tung i dag, og at beina ikke fungerte. Men det var morsomt å score to mål og se at det vi har trent på virkelig fungerte, blant annet enn duell-variant vi fikk til på det ene målet, smiler Bjørnebekk, som til daglig spiller i svenske Hammarby. Hun noterte to mål og en målgivende i kampen.

Løsnet for Johanna
Toppscorer ble Johanna Engrønningen fra Holmlia. Etter tre kamper uten mål siden hun debuterte på det norske landslaget tidligere i år, ble det ett mål i generalprøven mot Australia. I går klemte 27-åringen, som spilte toppseriefotball for Kolbotn i 2000, inn tre mot Russland og viste at hun blir nyttig for Norge.

– Var det noen som scoret tre mål av svenskene mot Japan, eller, spøker den svenske jenta med norsk statsborgerskap.

– Siste halvdel av kampen var kjempemorsom å spille. Jeg var aldri bekymret for at det skulle bli jevnt hele kampen, for jeg visste de ville bli slitne, men det som var viktig var at vi fikk til mye av spillet vårt etter at nervene slapp. I Tsjekkia brukte vi to kamper på å komme i gang, i dag bare en periode, fastslår Engrønningen.

Dagens lykkeligste
Ritha Jensen var blant dagens gladeste spillere i det norske laget. Etter 10 målløse landskamper, med flere stolpeskudd, fikk hun endelig lage sitt første landslagsmål.

– Det var en så utrolig bra følelse. Det er lenge siden jeg har vært så glad. Snakk om å treffe perfekt med å teste scoringsfølelsen, i den første kampen i et VM, smiler Østfold-jenta som til daglig spiller i svenske KAIS Mora etter at hun tok NM-gull med Slevik 2004.

Jensen kom inn i det norske laget fra starten av tredje periode, og brukte bare ni minutter på å finne veien mellom stengene.

– Jeg har hatt noen stolpe ut, men de andre har understreket at det ikke er nok. Men nå blir det bra med selvtillit, smiler 24-åringen.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta -

Andre medier:
VG: God start for innebandy-jentene
Dagsavisen: Knallåpning på innebandy-VM
Västerbottens Folkblad: Tuff VM-debut för norsk-svenska
Fredrikstadblad: Fikset VMs første mål
Innebandy.se: Olsson nöjd efter storseger

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no