Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Satser på en "Liverpool" i dame-VM
Sak skrevet for Sarpsborg Arbeiderblad

Bjørn-Erik Thorp var landslagstrener fra 1998-2001. Nå gleder han seg til å avslutte skikkelig med generasjonen spillere han var med å utvikle. Han går til VM inspirert av Liverpools vending i Champions League.

KUALA LUMPUR: - Grunnen til at jeg sa ja da jeg ble forespurt, var at jeg skulle få en reell mulighet til å gjøre det beste VM Norge har gjort på damesida, og at jeg skulle få ressurser til det, forklarer Bjørn-Erik Thorp til Sarpsborg Arbeiderblad.
- Dette blir på en måte det siste VM før en ny generasjon spillere tar over, og jeg ville gjerne få avslutte det jeg var på å starte i 1998.

Gjort store framskritt
Årets VM blir ikke helt som Thorp hadde forhåpninger om for to år siden. Norges to beste spillere er ute med skade, og sjansene for å gjøre det beste VM, er veldig svekket.
Han er likevel optimistisk før mesterskapet.
- Skader er noe man ikke rår over. Som trener kan du bare fokusere på de som er her, og de har gjort store framskritt i forhold til sist jeg var trener, i Riga i 2001.
Da hadde Norge et grunnspill, og hvis det sviktet hadde laget få alternativer.
- I år har vi et bredere register, men mangler kanskje den siste spisskompetansen vi hadde da. For eksempel på det å avgjøre jevne kamper. Vi har mindre rutine i slike sammenheng.

15 timer i uka i 1,5 år
Thorp har lagt en veldig stor jobb foran mesterskapet. Siden VM går i Singapore, har det vært en ekstra utfordring å få plass alt det nødvendige.
- Jeg har nok brukt over 15 i uka i snitt det siste halvannet året, smiler 32-åringen.
Han fikk med seg svenske Christer Olsson, en av verdens mest erfarne på innebandy-utvikling og trening.
- Det var veldig positivt. Han har dessuten bodd i Singapore og kjenner til klimaet og kulturen. Samarbeidet vårt har fungert utmerket.

Trives veldig bra
Thorp har gjennom ti år vært trener i innebandy. Årets VM er det siste med et landslag, i hvert fall for en stund.
Men han brenner fortsatt for trenergjerningen.
- Det har gitt meg mange morsomme opplevelser, og jeg trives veldig bra med disse jentene, og det teamet jeg har i år. Det blir vemodig å gi seg etter VM.
Planen hans er å være trener i Oslo-klubben Tunet to år til, før han kanskje tar et friår.

- Utrolig fokusert
31. mai åpner Norge mot Russland i Singapore. Fram til det bygger han opp spenning de siste dagene, men blir sjelden nervøs som trener.
- Jeg er ikke den typen som blir lett nervøs som trener. Jeg er bare utrolig fokusert. Noen ganger hjelper det ikke å spørre meg om pauseresultat underveis, jeg har bare sett om jentene har gjort oppgavene sine rett.
Det er årets nøkkelkamp allerede i første oppgjør. Seier her gir trolig en plass i semifinalen hvis Japan, det antatt svakeste laget i gruppa, stikker kjepper i hjulene for de andre lagene.
- Målet vårt er først og fremst å ta oss til en semifinale. Klarer vi det er jeg fornøyd.

Våknet med gledesbrøl
Grålum-gutten er høyt oppe i dagene før innebandy-VM starter for alvor for Norges del. Det har Liverpool æren for.
32-åringen våknet med et gledesbrøl da tekstmeldingen om seieren tikket torsdag morgen. Han har holdt med Liverpool siden han var seks år.
- Jeg fikk frysninger da jeg fikk melding om hvordan kampen hadde vært. Det er sånne ting som gir meg motivasjon som trener. Det å vinne etter å ha ligget under 3-0 er noen en trener alltid drømmer om. Det viser at ting ikke er umulig, akkurat som for Norge i VM, håper Bjørn-Erik Thorp.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no