Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Går for VM-semifinale i Singapore
Sak skrevet for Groruddalen

Fire jenter fra Groruddalen har tatt turen helt til Singapore for å spille VM i innebandy. Målet er minst semifinale, og onsdag ladet jentene opp med 8-2 over Australia i 28 varmegrader.

KUALA LUMPUR: Fire av troppens 21 jenter har tilknytning til Groruddalen når VM i innebandy for kvinner starter 28. mai.
Med på laget er målvakt Hanne Aaslie som til daglig spiller for Sveiva, samt Lotte Nesbakken, Monika Larsen og Mina Ekstrøm som alle er født og oppvokst på Romsås.
Der spilte de blant annet alle tre fotball i Romsås og Linderud, men valgte til slutt å satse på innebandy. Alle startet karrieren i Romsås IBK, men har siden vunnet blant annet til sammen 10 NM-gull med andre klubber.

Testet varmen
Det norske landslaget i innebandy har reist til hovedstaden i Malaysia, Kuala Lumpur, for å forberede seg til VM-turneringen.
Onsdag møtte de Australia i generalprøven, og vant 8-2 med 28 varmegrader og hall uten aircondition.
- Det gikk ganske bra. Det gjelder å drikke nok både før og under kampen, fastslår Mina Ekstrøm, som hadde en målgivende pasning i kampen.
Hun har gjort comeback på landslaget etter noen års fravær. 30-åringen var med i VM i 1999 da Norge ble nummer fire, og var skadet to år etter, da Norge tok bronse.

To debutanter
- Jeg håper først og fremst at vi kan gå til en semifinale i år. Hva som kan skje etter det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Ekstrøm, og får støtte av Monika Larsen.
Hanne Aaslie og Lotte Nesbakken er VM-debutanter i år. Sistnevnte var tilskuer da Norge ble nummer fire i fjor, og har spilt seg inn i troppen i år.
- For min egen del er målet først og fremst å få mest mulig spilletid. Da må jeg prestere bra på treninger og når jeg får sjansen. Jeg tror på oss, og vi er en morsom gjeng som har en veldig bra samhold. Derfor bør vi gå til semifinale.

- Nesten alt er mulig
Hanne Aaslie er den største optimisten blant de lokale spillerne. Hun ser mot edelt metall.
- Medalje er mitt personlige mål før VM starter. Jeg føler at nesten alt kan skje hvis alle i laget presterer så bra som de kan, samtidig. Det er det som er spennende når det gjelder å drive med lagidrett. Men jeg tror det skal veldig mye til at vi kan ta gull eller sølv, smiler Aaslie.
- Det sa faktisk jeg om Tunet i år også, at det ble veldig vanskelig å ta gull. Men vi skjerpet oss skikkelig, og klarte det, selv om vi ikke var favoritter i finalen, legger Ekstrøm til.

Må sto fram
Norge har mistet to av sine beste spillere i oppkjøringen til VM, Birgitte Lersbryggen og Linda Kristiansen. Sistnevnte vender hjem til Akerselva neste sesong, etter flere sesonger i Sveits.
Men de andre jentene håper det ikke bare skal være negativt for laget.
- Det er helt klart gode spillere som ikke er lett å miste, men samtidig er det nå viktig at flere andre spillere står fram, og det føler jeg at flere har gjort, sier Ekstrøm.

To viktige kamper
Norge skal møte Russland, Japan og favoritten Sverige i gruppespillet i VM, som avsluttes med semifinaler og finaler 4.-5. juni.
De to første kampene vil avgjøre om Norge, og Groruddalens beste norske innebandyjenter klarer målsettingen om semifinale.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no