Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Oppland viktig for VM-suksess
Sak skrevet for GD

Mandag starter VM i innebandy i Singapore. For norsk suksess er det viktig at keeper Kari Hånsnar fra Skjåk og løper Ingvild Øversveen fra Lillehammer lykkes.

HA: HENNING RUGSVEEN
95 85 05 33· henningh@ha-nett.no


KUALA LUMPUR: Den siste uka har de to lokale jentene, sammen med resten av den norske VM-troppen, akklimatisert seg i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.
Varmen er en av de store utfordringene for målvakt Kari Hånsnar og løper Ingvild Øversveen.

- Seier å være her
- Spesielt med varmt keeperutstyr har det vært tøft i starten. Det gjelder å drikke mye hele tida, og forsøke å hvile så mye som mulig, forklarer Hånsnar.
I 2003 ble hun kåret til verdens beste keeper i VM, men siden den gang har det skjedd mye. Først i februar var hun tilbake på landslaget og klubblaget igjen.
- Det er en stor seier for meg å være her. Først NM-gull med bestemannspris, og så VM-plass, innrømmer ??-åringen.

Utviklet seg mye
Hun hadde kyssesjuke uten å vite det, og kjørte på for fullt. Ettervirkningene av det slo ut det meste av kroppens systemer.
Nå føler hun at hun kan prestere på topp igjen.
- I vinter følte jeg ikke at jeg var like god, men nå tror jeg at jeg er tilbake på samme nivå. Og jeg har utviklet meg mye som person siden sist. Nå er jeg mye roligere.
Hånsnar føler likevel ikke noe press på at hun må forsvare posisjonen som verdens beste.
- Jeg ser det mer som en utfordring å være tilbake, og ha målet om ikke å gjøre noen feil. Jeg er fortsatt perfeksjonist, ler Skjåk-jenta.

Mer selvtillit, mer ansvar
Ingvild Øversveen har hatt en flott sesong i svensk eliteserie. Til VM blir hun en av Norges viktigste spillere, etter at to av verdens beste har måttet legge opp på grunn av skader.
- Jeg er spent, men jeg gleder meg mest til VM. Jeg har fått mer selvtillit av dette året i Sverige, men nå har jeg også mer ansvar, og det er et ekstra press.
For to år siden var Ingvild VM-debutant, og kunne hjemme seg litt bak de beste. Det innrømmer hun også selv. Nå må hun dra med seg de andre.
- Men nå tør jeg også å ta mer ansvar. Samtidig spiller vi mer som et lag nå, og kan ha tre rekker. Før ble vi veldig slitne mot slutten av kamper, fordi vi bare hadde to femmere.

Medalje ikke umulig
Mandag åpner Norge med kamp mot Russland i VM. Det blir trolig nøkkelkampen med tanke på en semifinaleplass.
- Semifinale er lagets mål, og der kan alt skje, mener Kari.
Norge er likevel ikke i favorittsjiktet med tre nasjoner.
- Jeg har lært mye av året i Sverige, og fått et nytt syn på det svenske nivået. Fortsatt tror jeg nok Sverige og Finland er for gode som lag, men om vi møter Sveits i en bronsefinale, tror jeg vi kan slå dem, mener Ingvild.
- Og der er det samholdet vi har fått i år viktig. Det har aldri vært så bra tidligere, legger Hånsnar til.

Kjempeopplevelse
Ingen av de to har vært turister i Asia tidligere, og i går fikk de oppleve noe av det Malaysia har å by på, blant annet en tur til Chinatown.
- Det er en kjempeopplevelse bare å være her, og det er godt å få være litt turist denne første uka. Neste uke håper vi det blir mest mulig innebandy, og lite tid til shopping, fastslår de to jentene fra Oppland.
4.-5. juni spilles semifinaler og finaler i Singapore.
PS! En av landslagets viktigste brikker utenfor banen, kommer også fra Oppland. Ingeborg Thorsen fra Faaberg er lagets fysioterapeut, og holder orden på stive muskler og væskeinntaket.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no