Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Derfor vinner ikke Sverige

Innebandy.no sin utsendte medarbeider Henning Rugsveen skriver i sin kommentar at han har liten tro på at Sverige forsvarer sitt VM-gull fra 2003.

Rugsveen arbeider til daglig som journalist i Hamar Arbeiderblad, og har dekket fire tidligere VM-turneringer for innebandy.no.

Innholdet i kommentaren er nødvendigvis ikke Norges Bandyforbund sine offisielle meninger.

Kommentar
Henning Rugsveen
henningh@ha-nett.no


Sverige er manges favoritt i årets VM i Singapore, som regjerende mester.

Men det er upp til bevis for söta bror, for å bevise at Birgitte Lersbryggen ikke hadde rett om en gjeng med loosers i 2003.

Jeg tror Sveits vinner denne gang - uten hjemmenerver.


KUALA LUMPUR (innebandy.no): Sverige er som vanlig "kaxiga" foran VM i innebandy, og kommer til Asia bare tre dager før årets VM i innebandy starter.

De tar akklimatiseringen gjennom gruppespillet i VM, og regner med plankekjøring mot Japan, Russland og Norge.

Svenskene tok VM-gull i 1997, men så ble det to mesterskap uten suksess. I Sveits for to år siden gled de inn på et bananskal i semifinalen mot Finland. Finnene kollapset etter 4-0 i første halvdel av kampen, og svenskene vant 5-4.

Finalen mot Sveits ble aldri noen match, til det var de sveitsiske damene alt for nervøse på hjemmebane.

I år derimot, tror jeg det blir annerledes.

Her er hvorfor Sverige ikke vinner årets VM:

* Liten akklimatisering: Sverige var riktignok i Singapore i fjor med en liten tropp, men de svenske jentene kan få varme-trøbbel i Singapore.

* Svenskene spiller i en dårlig gruppe i følge dem selv. Til semifinalen mot Finland eller Sveits må de heve seg kraftig. På sin egen hjemmeside tror ikke krönikören det.

Hvis jeg skal være ærlig, bør Sverige alltid klare det med den spillerstallen de har, men svenskene mangler psyken og kulturen for å gjøre det. Herrene klarer det, men ikke damene.

Derfor er jeg fristet til å gjenta det Birgitte Lersbryggen sa i 2003, om at Sverige er en gjeng med loosers. Jeg vil ikke si det så sterkt riktignok, men Sverige har ikke nok matchvinnere.

På innebandy.se beskrives et Norge i krise. Selvsagt skulle vi gjerne hatt med Big og Linda Kristiansen i VM, men vi har kommet med den beste troppen vi kunne med friske spillere.

Hvis Sverige hadde opplevd det samme med Johanna Ekeroth og Hermine Dahlerus, tror jeg vi hadde sett en enda større krise for det svenske laget.

I VM er det nemlig det laget som klarer å få tre rekker til å fungere best mulig, som har størst sjanse til å vinne. Igjen er det varmen som kommer til å spille en avgjørende rolle, og de lagene som har forberedt seg best, har mest å hente.

I så måte er kanskje Finland det laget som har den jevneste spillerstallen og størst muligheter til å vinne, men jeg tror og håper at Sveits vinner årets VM.

I Singapore trenger de ikke være nervøse, som de var i finalen på hjemmebane for to år siden.

For innebandy-sportens skyld, håper jeg Sveits står hele veien i år, og at verdens beste damespiller i øyeblikket, Petra Kundert, kan spille en avgjørende rolle med verdens beste rykk.

For Norges del er en 4. plass det helt naturlige å håpe på. De tre beste nasjonene i verden har fått et lite forsprang. Det eneste som teller for en bedre norsk plassering er det beste samholdet i et norsk lag jeg noen gang opplevd. Samt at ingen har noen forventninger til årets unge norske lag. Og målet er ikke bronse, slik det var for to år siden.

5. juni er fasiten klar, følg med på innebandy.no.

Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no