Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


12.000 for å spille VM

Australia er som vanlig ikke som andre lag når det er klart for VM i innebandy. I år har spillerne betalt om lag 12.000 norske kroner for å være med, og tatt fire uker ferie.

KUALA LUMPUR (innebandy.no): Etter onsdagens kamp mot Australia tok innebandy.no en prat med Kevin Lyons, som er Australias Team Leader.

- Vi er veldig godt fornøyd med resultatet mot Norge, og er spente før B-VM som starter lørdag. Denne gjengen blør for hverandre etter vår oppkjøring, smiler Lyons.

Da spillerstallen møttes i Malaysia om lag 10. mai, hadde de fleste spillerne aldri møtt hverandre.

Samlingen i Malaysia er den første, og de som ville være med til VM måtte kunne ta ferie og betale selv.

- Vi har fått med nesten alle de spillerne vi ville. Det er ikke så lett når det koster 2.600 australske dollar for å være med (om lag 12.000 norske kroner). Men det gjør at vi har et topp motivert lag, som virkelig vil prestere på banen, forklarer Lyons.

De som har sett Australia i VM tidligere, for eksempel i Norge i 2000, vet at det er nesten like morsomt å se laget utenfor banen som på.

Til kampen mot Norge presenterte de fire forskjellige heiarop, ett før kampen, et i hver pause og ett etter kampen.

Australia har slått Malaysia i to treningskamper, og ser fram til B-VM.
- Vi håper vi kan prestere bra, bedre enn noen gang, fastslår Kevin Lyons.

I 2003 ble Australia nummer åtte av de ti nasjonene i B-VM.

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no