Norge vant generalprøven mot Australia

Norge - Australia 8-2
De norske innebandydamene hadde ingen problemer med å slå Australia i generalprøven til VM i Singapore. Kampen var avgjort etter 20 minutter.

KUALA LUMPUR: - Australia overrasket meg litt med å være mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. De har utviklet spillet sitt mye siden jeg så dem, men da vi virkelig fikk satt fart på ballen, var vi så mye bedre som vi skal være, sier landslagstrener Bjørn Erik Thorp.

Kampen i Malaysias hovedstad ble spilt i 28 varmegrader, og i en hall uten aircondition onsdag ettermiddag lokal tid. De norske jentene var spente på hvordan de skulle takle varmen, men dette gikk meget bra.

Australia spilte fysisk innebandy, men hang ikke med da Norge virkelig giret om.

I løpet av de siste to minuttene og 18 sekundene av første periode scoret Norge fire ganger, og avgjorde kampen.

Sarpsborg-jenta Linda Andersen var frampå to ganger, og samspillet med Lillehammer-jenta Ingvild Øversveen, som lå bak begge forarbeidene, fungerte godt.

Utover i kampen rullerte Norge veldig på laget, for at alle skulle få sjansen til å teste forholdene. Norge slappet også litt av og vant de to siste periodene med 4-2.

- Alle de norske rekkene klarte også å score i kampen, også etter at vi byttet på rekkene fungerte det bra, og det er positivt foran VM. Vi har trent inn formasjoner og systemer med fire offensive spillere i hver rekke, slik at det ikke blir en så stor forskjell når vi bytter en spiller. Alle de som kommer inn kan alle spillesystemer. Tidligere har Norge slitt med dette når noen har blitt skadet, forklarer en svett Thorp.

I tillegg til Linda Andersen ble også Astrid Bjørnebekk tomålsscorer i kampen, mens Johanna Engrønningen scoret sitt første mål på det norske landslaget da hun klemte inn 7-1 på et flott skudd rett før den andre perioden var over.

Kampen mellom Norge og Australia i Malaysia var den første som et norsk landslag spiller utenfor Europa. Siden 1990-tallet har alle internasjonale mesterskap blitt spilt i Europa. Det var også den første kampen, uansett kjønn, mot landet fra den andre siden av kloden.

Kampfakta Norge - Australia 8-2
Perioderesultat: 4-0, 3-1, 1-1.
KUALA LUMPUR: Landskamp i innebandy, onsdag.
20 tilskuere.
Mål: 1-0 (17.54) Linda Andersen (Ingvild Øversveen), 2-0 (19.25) Tone Grønmo (Mina Ekstrøm), 3-0 (19.34) Andersen (Øversveen), 4-0 (19.56) Astrid Bjørnebekk (Ingrid Gigstad), 5-0 (22.02) Tina Helminsen i spill 5 mot 4, 5-1 (33.48) Katie Laybutt (Sarah Mitchell), 6-1 (37.46) Elisabeth Landsgård (Gigstad), 7-1 Johanna Engrønningen, 7-2 (42.18) Mitchell (Emily Floyd), 8-2 (45.20) Bjørnebekk (Unn Haugen).
Utvisninger: Norge ingen, Australia 2x2 minutter.
Dommere: Leonard Kong, Singapore, Suresh Subramaniam, Malaysia.
Norges lag: Kari Hånsnar (1. periode), Hanne Aaslie (2. periode, Kjersti Hurrød (3. periode) (alle målvakter), - Mina Ekstrøm, Unn Haugen - Jan Ludvigsen, Linda Andersen, Ingvild Øversveen (1. femmer), Tina Helminsen, Monika Larsen - Astrid Bjørnebekk, Johanna Engrønningen, Ingrid Gigstad (2. femmer), Tone Grønmo, Charlotte Hermansen, Stine Sanderengen (3. rekke).
Lotte Nesbakken, Ritha Jensen, Elisabeth Landsgård og Line Nygård spille alle fra 8 minutter ut i andre periode.

tekst og foto: Henning Rugsveen