Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

- Artikler og Notiser - Resultater - Bilder -
- Spillerpresentasjon -
- Reisebrev fra Kari Hånsnar -


Sveits vant fortjent

Sveits slapp å møte Sverige, men beseiret Finland to ganger i VM, og imponerte med solid defensivt spill, gode kontringer og bedre etablert angrep enn de har vist tidligere. Det gjorde dem til fortjente verdensmestere.

SINGAPORE (innebandy): Akkurat som vi tippet på innebandy.no før VM startet: Sveits hadde kvalitetene til å vinne VM.

Hovedårsaken til at de reiser hjem med gullet, var at de klarte å prestere da det gjaldt som mest, i motsetning til Sverige, og delvis Finland.

La gå at Finland og Sverige har et mer kontrollert system, men de spiller også omstendelig. De liker å ha ballen, mens Sveits går rett på mål.

- Les mer - Bilder -

foto: Henning Rugsveen


Norsk stortap i bronsefinalen:
- Må trene mer og tenke framover

Sverige - Norge 15-1
Norge er nummer fire i verden i innebandy for damer, akkurat som for fire år siden. I bronsefinalen klarte ikke de norske jentene å stille opp etter lørdagens tap. Nå må de unge norske jentene trene mer, mener landslagssjef Bjørn-Erik Thorp.

SINGAPORE (innebandy.no): - Vi må bare innse at de tre beste nasjonene, Sveits, Finland og Sverige, har rykket litt fra oss, mens vi fortsatt er bedre enn nummer fem og seks, forklarer Thorp.

- For å kutte ned forspranget til de beste må de unge spillerne i Norge trene mer. Da tenker jeg på de som er født etter 1980. De må trene minst seks gode økter i uka hvis vi skal kjempe om medalje, og spillerne komme opp på det nivået som kreves, sier Thorp.

- Les mer - Bilder -

foto: Henning Rugsveen


Tapte for et bedre lag

Sveits - Norge 5-1
For mange norske spillere hadde ikke dagen da Sveits vant semifinalen i innebandy-VM for kvinner lørdag. Nå venter Sverige i bronsefinalen.

SINGAPORE: Det norske laget hadde stor tro på at de kunne slå Sveits i lørdagens semifinale i innebandy. Men de visste at de da måtte prestere 100 prosent. Så bra var aldri det norske spillet i kampen.

- Opplegget vårt fungerte egentlig veldig bra i starten av kampen. Vi fant de rommene vi hadde planlagt, men vi klarte aldri å utnytte det. I tillegg er Sveits for gode hvis vi ikke er på topp, sier landslagstrener Bjørn-Erik Thorp.

Norge hadde valgt å starte med de spillerne som var mest løpssterke og ballsikre, men lyktes ikke med taktikken. I tillegg fikk senter Linda Andersen enn allergisk reaksjon mellom oppvarming og kampstart, og hadde store pusteproblemer i hele første periode.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

foto: Henning Rugsveen


Norge sparte på kreftene

Bildet: Charlotte Hermansen og de andre norske jentene fikk lite spillerom i kampen mot Sverige.

Sverige - Norge 14 - 1
Norge sparte mange av spillerne da de møtte Sverige i torsdagens siste gruppekamp. Derfor ble resultatet litt verre enn det kunne ha blitt, men det er lørdagens semifinale mot Sveits som er viktig.


SINGAPORE: - Jeg synes vi fikk en bra start, og holdt stand godt i 1. periode, men etter hvert stresser de oss så mye at vi ikke rekker å gjøre våre bytter, og dermed blir spillerne veldig slitne. Sverige er dessuten for gode hvis vi ikke spiller med de aller beste spillerne vi har og gir dem korte bytter. Men i dag valgte vi å la flere nøkkelspillere hvile i denne kampen, slik at vi er på topp når vi møter Sveits i semifinalen lørdag. Det er da det gjelder, sier trener Christer Olsson.

Norge fikk en pangåpning på kampen da Monika Larsen satte et frislag i mål etter bare 25 sekunder.

Dette fikk svenskene litt ut av stilen i åpningen. Hanne Aaslie, som hadde 35 redninger i kampen, gjorde en flott innsats i mål i den første perioden, samtidig som det defensive norske spillet fungerte brukbart.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

foto: Henning Rugsveen


Norge klar for semifinale i VM

Japan - Norge 1-13
På sine fem første landskamper siden Line Nygård ble norsk spiller hadde hun ingen mål. I dag imponerte 18-åringen med tre mål da Norge slo Japan og gikk til semifinale i VM i innebandy.


SINGAPORE: Line Nygård er det nye norske funnet i innebandy. Jenta med far fra Harestua og mor fra Falkenberg i Sverige, har bare bodd ni måneder av sitt liv i Norge, men da landslagssjef Bjørn-Erik Thorp ringte for to måneder siden, var hun ikke i tvil. Line ville gjerne spille for Norge.

I dag angret hun ikke et sekund på at hun sa ja. Først var hun frampå to ganger i midtperioden og "petade" inn to baller bak den japanske keeperen. Og i tredje periode avsluttet hun sin beste landskampopplevelse med et skudd i krysset.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

foto: Henning Rugsveen


Norge vant nøkkelkampen i VM

Norge - Russland 11-4
Norge giret om og parkerte Russland i åpningskampen i VM i innebandy for damer. Bursdagbarnet Astrid Bjørnebekk scoret to av målene og ble kåret til Norges beste spillere av de andre jentene. Seier mot Japan tirsdag gir plass i semifinalen.


SINGAPORE: 50 prosent av jobben er gjort med tanke på å klare årets målsetting i årets VM, som er en semifinaleplass.

I åpningskampen mot Russland var det som ventet jevnt akkurat så lenge som kreftene holdt hos motstanderen. Men da Norge gikk opp til 2-1 etter snaue tretti minutter, etter å ha lagt inn enda ett gir, var det aldri noen tvil om seieren.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

foto: Henning Rugsveen- Offisielle VM-sider -

- Statistikk Kvinnelandslaget -

- VM 2003 - VM 2001 - VM 1999 - VM 1997 -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no