Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Jonas Goldstein

Jonas Goldstein, Södertälje Rockets
23 år.
8 landskamper
Klubb i Norge - Tunet IBK
Aktuell: Sikret i helgen, sammen med laget sitt Södertälje spill i den svenske Elitserien neste sesong.


Södertälje scoret det avgjørende 7-6 målet når det kun var igjen 15 sekunder av den siste kampen i den sveneske eliteseriekvalifiseringen. Den tidligere Tunet-spilleren var i høyeste grad med på å sikre Södertälje plassen. I kampen styrte Jonas inn 5-5 på pasning fra Patrik Norling og assisterte nevnte Patrik ved 6-5 målet. Til tross for at Karlstad utlignet til 6-6, reiste Södertälje seg nok en gang og scoret 7-6 målet.

Gratulerer med seier og sikret plass i Eliteserien.
- "Takk, dette var helt rått. Vi startet kampen bra og fikk en to måls ledelse men Karlstad tok oss igjen og gikk også opp i ledelse 5-4. Rockets og unge Goldstein slo tilbake. Det har vært lagets skjebne i år. Våre kamper har i stort sett hele sesongen blitt avgjort helt mot slutten", sier Jonas. - "Vi har tapt kamper i de absolutt siste sekundene tidligere i serien", tillegger han.

Hvordan sammenligner du dette med seieren over Holum i NM-finalen i 2002, da du bl.a scoret det avgjørende 4-2 målet?
- " Vi hadde stort press på oss foran denne kampen, kun seier sikret oss fortsatt spill i Elitserien. Følelsen etter kampen var som om vi hadde vunnet noe stort, men i realiteten hadde vi jo kun berget plassen i serien, så jeg må si at NM-gullet i 2002 var større, men denne seieren var klart nest best," mener hurtigtoget fra Manglerud.

Om vi ser på hele sesongen, hvordan har ditt første møte med svensk eliteserie fortonet seg?
- "Jeg har lært utrolig mye. Innebandyen her i Sverige er nesten som en annen sport, tempoet er høyere, spillet på banen er tøffere, alle spillerne vet at det smeller, og derfor gir og tar man uten å klage på dommerne. Spillerne på banen tar så å si alltid riktige beslutninger og sjelden feil. Jeg selv har nok blitt mer komplett som spiller og jeg mener å ha fått bedre spilleforståelse og kanskje mer smartness."

Hvorfor Södertälje?
- "Jeg var over allerede i fjor sammen med PK (Per Kristian Fladset), men ble ikke tilbudt noen kontrakt. I år fungerte prøvespillingen for klubben bedre. Helt klart betydde det mye at Stefan (tidligere Tunet-trener, Stefan Åsbergh) og Bruno (tidligere Tunet-spiller, Bruno Lundberg), trente laget."

Er du fornøyd med sesongen?
- "Ja, det må jeg si. Jeg har vært på banen i alle kamper som jeg har vært med på, ikke spilt hele 60 minutter alltid, men alltid fått spille. Den største forskjellen er ikke treningsmengden, men kvaliteten på treningen. Alle treningsøkter er mer effektive. I tillegg var det en bedre sommertrening og oppkjøring før sesongen."

Södertälje har trent 3 innebandyøkter og 1 fys økt i uken. Jonas misset 8 kamper i grunnserien pga. virussykdom. Södertälje Rockets var behjelpelige med å skaffe jobb og leilighet. Jonas har bodd sentralt i byen og jobbet som budbilsjåfør for Posten i Södertälje.

Hvilket lag i serien har imponert deg mest?
- "Jeg mener at Jönköping var et veldig godt lag som var vanskelige å spille mot. Nå røyk de ut allerede i kvartfinalen mot Storvreta så de var kanskje ikke så gode…" Ellers er jeg imponert over finalelagene AIK og Warberg, vi spilte to jevne kamper mot AIK." (tap 4-6 hjemme og 4-5 etter sudden borte, reds anm.).

Hvem på ditt eget lag vil du si har imponert mest?
- "Det er lett å si Mikael Karlsson, han er vanvittig god når han er i det hjørnet. Men jeg vil fremheve målvakten Anders Öhman, han er sykt bra, kan ikke se at det finnes andre keepere som har vært bedre enn ham i serien."

Hva med trenerne Bruno og Stefan?
- "Stefan er veldig god han kjenner jeg fra tiden i Tunet. Bruno hadde jeg truffet før men han har virkelig imponert meg, en av de beste om ikke den aller beste jeg har hatt. Som coach kan jeg ikke tenke meg at det finnes noen bedre. Han kjører en steintøff og ærlig stil. Gir ris men også veldig flink med positiv feedback."

Du har aldri spilt VM og har kun 8 landskamper og er/var en relativt ukjent spiller for svenske klubber. Er du overrasket over at du har fått så mye spilletid?
- "Jeg har fått masse tillit og er veldig takknemlig for det. Jeg har lyttet og prøvd å tilpasse meg den svenske spillestilen".

Hva har du savnet mest mens du har bodd i Sverige?
- "Helt klart venner og familie, og så norsk TV og lomper og lefser."

Jonas kan godt tenke seg å bli i Sverige ett år til. Han har et tilbud fra en annen svensk klubb, men har ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre neste sesong.

Blir det besøk i Norge og NM-finale eller blir det Globen og SM-finale?
- "Jeg vet ikke ennå men håper jeg får med meg NM-finalen på lørdag", avslutter Jonas.

Bruno Lundberg (bildet) om Jonas:
- "Jonas har utviklet seg godt i år, han har en del igjen å lære men vi er godt fornøyd med innsatsene i år". Han fikk en mystisk virussykdom en periode og på jobben fikk han tøffe arbeidstider som gjorde det vanskelig å kunne ha overskudd til trening. Men husk et år i Sverige er ingenting, jeg håper Jonas fortsetter i Elitserien", sier Lundberg.

tekst: Janne Serenander
foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no