Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Glen Evensen

En landslagsspiller med 34 landskamper, 2 VM turneringer og har representert tre eliteserieklubber hjemme i Norge. Glen Evensen er yngre bror til Fjerdingbys og landslagets Raymond Evensen og forlot hjemlandet og Fjerdingby IBK for nye utfordringer i utlandet. Det ble Sveits og spill i den nest høyeste serien i Sveits NLB.

At unggutten skulle bli en god innebandyspiller var det liten tvil om. Glen har alltid trent mye for å bli en bedre innebandyspiller, ikke minst trening på egen hånd med kølle og ball. Pappa Odd og mamma Irene måtte se at Glen i ung alder tilbrakte mye tid hjemme i hagen med kølle, ball og målbur.

Glens lag Basel Magic har avsluttet seriespillet og laget endte på andre plass, 1 poeng bak UHC Lok Reinach. Nå venter kvalifisering mot lag 9 i NLA, UHC Waldkirch-St. Gallen.

Glen vant den interne poengligaen klart, med 61 poeng fordelt på 31 mål og 30 assists, det ga også 1.plass på poengligaen for NLB.

Hvorfor ble det Sveits?
Klubben hadde sett meg VM sist og tok kontakt med tidligere Basel Magic-spiller Manne Strandberg som hjalp til med kontakt og kontrakt her nede.

Er du heltidsproff?
Ja

Jobber du ikke ved siden av innebandyen?
Nei, vi trener 6 dager i uken, har fri på onsdager

Blir du rik på profftilværelsen?
For å si det slik, jeg har det bedre økonomisk her enn hjemme, jeg har bl.a gratis leilighet og gratis bil. I tillegg får jeg oppleve mye her som jeg aldri hadde fått opplevd hjemme.

Språket da?
De fleste snakker engelsk her nede men jeg snapper opp et og annet på tysk og kan gjøre meg forstått på tysk, ja sveitsertysk da.

Har du blitt godt mottatt?
Det er et veldig godt miljø her nede og klubben tar godt hånd om oss utenlandske spillere.

Glen spiller sammen med svenskene, Magnus Jacobsson, Anton Ingmarsson samt brødrene Kristian og Henrik Talme

Hva gjør du på fritiden?
Jeg har reist mye bl.a mye rundt i Sveits og vært en del i Frankrike og Tyskland. Det er bare 10 minutter til Tyskland og 10 minutter til Frankrike med bil. Jeg var i Tyskland og så Bayern München spille her forleden og skal til Italia (som ligger 2 timer unna), å se Champions Leauge fotball. Dessuten spiller vi gutta en del ishockey og så blir det golf selvfølgelig.

Nivået på NLB kontra norsk eliteserie?
Jeg mener at de 2-3 beste lagene her nede skulle krige i toppen i eliteserien hjemme, ja i hvert fall rundt 3 - 5 plass.

Hva med fremtiden, lengter du hjem?
Både ja og nei. Jeg vil gjerne fortsette, det avhenger om vi klarer å rykke opp. Ellers kan jeg tenke meg en NLA klubb. Blir det Norge blir det spill i Fjerdingby.


Glen Evensen
Spiller for Basel Magic i den sveitsiske NLB.
Alder: 25 år
Klubber: Strømmen IBK, Tunet IBK, Nor 92 IBK og Fjerdingby IBK
Landskamper: 34 (12 mål 3 assists)
2 VM

tekst: Janne Serenander
foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no