To nye NM-gull til Østfold

Østfold innkasserte to nye NM-gull i Gaustadhallen lørdag etter at Slevik vant juniorfinalen for kvinner med 4-1 over Tunet, og Greåker vant finalen for junior menn med 6-2 over Bækkelaget.

Norges Bandyforbund gratulerer!

Juniorfinalen for kvinner mellom Slevik og Tunet var en velspilt kamp med høyt tempo og godt spill fra begge lag.

Line Hagestande lagde 1.periodes eneste mål når hun etter sju minutter ga Slevik ledelsen etter et fint framspill fra bak mål av Anette Gulliksen.

I 2.periode tok Slevik mer og mer over spillet og etter sju minutter kunne banens beste, Marie Amundsen, øke Sleviks ledelse til 2-0.

Slevikmaskinen fortsatte å male i 3.periode og Kristine Kongsberg økte til 3-0 før Tunet endelig fikk sin redusering ved Line Moen etter at ellers så sikre Slevikbacker rotet bak eget mål.

Tunet øynet et lite håp etter reduseringen, men Slevik var rett og slett det beste laget, og når Kristine Kongsberg tre minutter før slutt lager sitt andre mål for dagen var det 'game over'.

Slevik er Norgesmestere for jr. kvinner, og har med det vunnet tre av fire NM-titler i aldersbestemte klasser!

Juniorfinalen for menn ble i år som i fjor spilt mellom Greåker og Bækkelaget. I fjor vant Bækkelaget komfortabelt med 6-2, men i år var det Greåker for alle penga.

Greåkers juniorer som har fått mye spilletid i årets Eliteserie satte et tempo som Bækkelaget ikke var i nærheten av å følge. Og når man i tillegg har spillere som Lars Erik Torp og Kenneth Schistad ble finalen kun spennende i en periode.

I 1.periode ga Schistad og Syrrist Greåker en 2-0 ledelse før alltid målfarlige Stian Thorsen på egenhånd reduserte til 2-1 rett før pause.

Da var det spenning i kampen, men allerede etter 30 sekunder av 2.periode økte Greåker ledelsen til 3-1, på nytt ved Kenneth Schistad.

4-1 ble det da Greåkers juvel Lars Erik Torp lekte med det som var av Bækkelagsgutter før han frekt dro seg inn mellom back og stolpe, og satte ballen i det åpne målet.

I siste periode økte Kristoffer Rostad til 5-1 før banens desidert beste spiller, Lars Erik Torp, på nytt hadde lekestue med Bækkelaget og lagde 6-1.

Stian Thorsen reduserte til 6-2 et minutt før slutt, men Greåker ble laget som til slutt stoppet gullrekken til Bækkelagets 85-årgang som har vunnet to gutte-NM og et jr-NM på rad.

Greåker er Norgesmestere for junior menn, og Østfold har dermed vunnet fem av årets seks NM-titler!