Tunet og Sarpsborg Norgesmestere

Tunet vant kvinnefinalen med 7-5 over Holmlia, og Sarpsborg vant mennenes finale med 8-7 i spilleforlengelse mot Holum.

Norges Bandyforbund gratulerer!

Det ble to jevne, fartsfylte og målrike NM-finaler i Apalløkkahallen lørdag ettermiddag.

Nylig VM-uttatte Charlotte Hermansen (17) fra Tunet åpnet showet etter 4 minutter av kvinnefinalen, og forhåndsfavorittene Holmlia skjønte at Tunet ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp.

De to lagene fulgte hverandre gjennom de to første periodene. Tunet var best i første og Holmlia i andre.

Før siste periode var stillingen 3-3, men etter 48 sekunders spill ga Mina Ekstrøm Tunet på nytt ledelsen. Holmlia kom tilbake ved Helena Lindberg, før evigunge Gine M. Finstad på nytt sendte Tunet foran.

Etter 13 minutter av den siste perioden utliknet Holmlia på nytt ved Johanna Engrønningen, og mye tydet på spilleforlengelse.

Fire minutter før slutt slenger Tunets Linda Johnsson ballen mot mål. Holmlias svenske målvakt slår til ballen før den i en bue faller inn i mål. Assosiasjonene går til en annen svensk målvakt fra sist vinter-OL.

Holmlia presser hardt de siste minuttene, men det siste desperate forsøket med å ta ut keeper og spille 6 mot 5 ender med at Monika Larsen setter ballen i det tomme målet.

Tunet er Norgesmestere 2004/2005 og kan feire sin tredje kongepokal på kvinnesiden.

På forhånd var det ventet at mennenes finale skulle bli en jevn affære, og jevnt skulle det bli. Mange trodde også det skulle bli mange mål, og allerede etter 39 sekunder forsterket Holums Mattias Samuelsson antagelsen etter lekkert spill sammen med Ketil Kronberg og Espen Evensen. Et av NM-sluttspillets peneste mål til nå hadde dermed satt standarden for finalen, og 949 tilskuere på tribunen var i ekstase.

Første periode ble et fyrverkeri av en periode hvor lagene fulgte hverandre i målprotokollen, og som til slutt endte med at Jon Esben Skaug 15 sekunder før pause ga Sarpsborg en 4-3 ledelse.

De to hovedtrenerne, Cato Heidenbeg (Sarpsborg) og Vidar Johansen (Holum) snakket nok om forsvarspill i den første periodepausen, for spillet i 2.periode ble mer avventende. Kun et mål ble det ved Sarpsborgkaptein Morten Olsen.

Fordel Sarpsborg før siste periode, og Johan Larsson sendte enda sterkere gulltanker inn i Sarpsborghodene etter 2 minutter av den tredje perioden. Holum-gutta virket slitne, og de fleste trodde kampen var avgjort.

Den gang ei. Ketil Kronberg bestemmer seg for å ta tak i kampen, og reduserer til 6-4. Jan Erik Gullhaug sveiper inn 6-5 tretti sekunder senere og på nytt er kampen helt åpen.

Daniel Holmberg roer Sarpsborg- nervene, men Holum kommer raskt tilbake ved Tommy Midtsveen.

Etter halvspilt siste periode pådrar Sarpsborgs Jonas Klefbeck seg en 5 minutter for hardt spill, og Holum bruker kun 30 sekunder på å utnytte overtallet.

En fantastisk Tomas Näsholm i Sarpsborgs mål bidrar til at Holum kun får dette ene målet i overtallet, og de siste fem minuttene av perioden preges av to lag som er redde for å tape.

Dermed 7-7 etter 60 minutter, og for første gang sien 1999 må mennenes NM-finale avgjøres i spilleforlengelse.

Slitne spillere redde for å gjøre feil preget spilleforlengelsen, og de fleste på tribunen trodde på straffer.

Et minutt før slutt har Holum full kontroll på egen banehalvdel, men plutselig dukker haien over alle haier, Ketil Kristiansen opp, og stjeler ballen før han lurer den forbi Holums svenske målvakt.

Sarpsborg er Norgesmestere 2004/2005 og kan feire sin første Kongepokal.