Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Lagkapteinene om lørdag

Kristoffer Kronberg, eldre bror til den mer profilerte Ketil, er en meget sympatisk og hyggelig gutt. Han har etter en sesong i Furuset IBK vært Holum tro siden 1997, og vært en viktig brikke i lagets vandring fra 2. divisjon Oslo til Eliteserien. Til tross for at Kris er en av landets desidert beste midtløpere har det egentlig aldri kommet noen konkrete tilbud om å bytte klubb, - "Det har aldri vært aktuelt for min del og jeg tror at de fleste skjønner at det er kun Holum som gjelder for meg", sier Kronberg.

Han står med 27 landskamper og har vunnet 1 NM gull, hittil. Den 26-årige lagkapteinen som til daglig arbeider som tømrer hos Naturbygg skal til lørdag spille sin 4. strake NM-finale. Målsettingen er selvfølgelig å få motta Kongepokalen av NBF-presidenten Kjell Hovland Olsen i år igjen.

Lørdagens finale spilles i Nye Apalløkkahallen på Ammerud som så å si er hjemmebane for Kristoffer da han som liten levde sine første fire år på Ammerud. "Mange av gutta i laget bor og er oppvokst i Groruddalen så vi føler oss som hjemme, vi har dog ingen erfaring fra Apalløkkahallen" avslutter Holums lagkaptein.

Morten Olsen, lagkaptein hos seriemesteren Sarpsborg SK er en av to spillere som vet hvordan det er å spille (og vinne) NM-finaler. Denne snart 30-årige sarping er en likandes kar som innledet sin innebandykarriere i Tune IL, men havnet raskt i Moa-klubben Greåker IBK. Her fikk Morten oppleve både seriegull, europacupspill og 3 NM-titler. Etter 8 år i Greåker byttet Olsen klubb foran sesongen 2001/2002, til byrivalen Sarpsborg SK. I Greåker spilte han løper, men har gjort suksess som back hos Sarpsborg. Han er veldig viktig i Cato Heidenbergs lagbygge og må nok ta et stort ansvar på lørdag.

- "Det er klart at det blir noe ekstra denne gang, i Greåker hang jeg med på bølgen så å si. På lørdag er det viktig for meg og de andre rutinerte spillerne å stå frem. Det blir helt sikkert mer nerver, men jeg og laget gleder oss selvfølgelig.", sier Morten.

Morten jobber som Kristoffer Kronberg i byggebransjen, som forskalningssnekker hos Betonbygg, han er samboer og har en liten datter, Pernille (10 måneder). Han står med 17 landskamper og har som sagt erfaring fra europacupspill men det spørs om Morten har vært en bedre innebandyspiller enn i år?

"Vi har hatt en fantastisk sesong hittil og allerede oppnådd vår målsetting med 1. plassen i serien, nå på lørdag skal vi sette den endelige prikken over i:en" avslutter Sarpsborgs lagkaptein.

Innebandy.no stilte noen spørsmål til begge lags kapteiner og tok pulsen på gutta foran sesongens høydepunkt, NM-finalen på lørdag.

Om hverandre
Kristoffer om Morten:
"Han er en hyggelig fyr, har humor og er veldig sosial og lett å omgås med utenfor banen.
Vi har lært hverandre å kjenne litt da vi har vært sammen på landslaget. På banen har han gjennom å få mye tillit blitt en sjef som dirigerer spillet og sine medspillere, han har vokst som spiller etter at han gikk til Sarpsborg, Han har et bra skudd, spiller fysisk og klokt".


Morten om Kristoffer:
"Kristoffer er en jordnær person som er lett å bli kjent med. Han er selvfølgelig en god innebandyspiller som er tøff i kroppen og betyr mye for sitt lag".

Om finalen
Begge spillere er meget fornøyde med at forbundet har valgt å la finalen spilles på Taraflex- dekke, og mener at publikum som møter opp på lørdag kan se frem til en velspilt og publikumsvennlig finale.

Kristoffer:
"Jeg tror at det blir en fysisk kamp med høyt tempo og at faste situasjoner som frislag og spill i over og undertall kan bli avgjørende".

Morten:
"Det laget som tør å spille sitt eget spill vinner".

Lagkapteinenes tips
Kristoffer - "vi vinner 6-4"
Morten - "Sarpsborg vinner 7-6"

Vi ønsker begge lykke til!

foto: Henning Rugsveen
tekst: Janne Serenander

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no