Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Johanna Engrønningen

Holmlia SK har vært suverene i kvinnenes eliteserie i år, og tatt 18 seire av 18 mulige. Laget har fortsatt seiersrekken og gått til NM-finalen ved å vinne samtlige kamper. To sentrale spillere på laget er opprinnelig fra Sverige, og innebandy.no har tatt en prat med Holmlias nr. 16 Johanna Engrønningen. Hun har hatt en strålende sesong med blant annet 62 poeng (38 + 24) i serien.

Gratulerer med seriemesterskapet og NM- finale.
Takk.

Hvor lenge har du vært i Norge?
Jeg har bodd her i fem år.

Hvorfor flytte til Norge?
Jeg kom til Norge for å spille fotball for Kolbotn IL, men valgte etter hvert å satse på innebandy isteden for.

Har du spilt innebandy andre steder enn i Holmlia SK?
Jeg startet i Nässjö hjemme i Sverige, men har bare spilt for Holmlia her i Norge. Har drevet med innebandy siden -93, så dette blir tolvte sesongen. Nässjö har spilt i både div. 1 og eliteserien, så de holder et godt sportslig nivå.

Holmlia har gått gjennom serie og sluttspill uten tap i år, hva er hemmeligheten bak suksessen?
Vi har en seriøs spillerstall som trener hardt og målrettet. Vi er flinke til å være fokuserte og så har vi det gøy sammen. Til sammen blir det et bra lag med gode spillere.

Tunet - Holmlia i en NM - finale er en klassiker. Hvordan tror du det blir?
Det blir tøft. Tunet er på gang, og har vist en fin formstigning i sluttspillet. Begge lagene kjenner hverandre bra, så disse kampene blir som regel fysisk tøffe. Alt ligger til rette for en publikumsvennlig kamp.

Noen spillere på Tunet eller eget lag du vil trekke frem før finalen?
Det er mange som har stått frem på Holmlia i år. Men hvis jeg skal trekke frem noen må det være Elizabeth Landsgård og Anette Berg offensivt, samt Ina Andersen defensivt.
Når det gjelder Tunet vil vi se ekstra opp for Ingrid Gigstad og Gine Marie Finstad i finalen.


Til slutt, hvorfor vinner Holmlia SK årets finale?
Vi vinner fordi vi har vinnerviljen!

Innebandy.no takker for praten, og ønsker Johanna og Holmlia SK lykke til med klubbens fjerde finale på fem år.

PS: Johanna Engrønningen ble norsk statsborger i dag, og er høyaktuell for den norske troppen til VM i Singapore som vil bli offentliggjort i løpet av uken.

foto: Henning Rugsveen
tekst: Vidar Johansen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no