Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Best trent i Eliteserien?

Sluttspillets målkonge Flemming Pettersen sier at han foran årets sesong trente mer enn noen gang tidligere. Det skal sies, at de som kjenner ham vet at trening ikke er et fremmedord for Flemming.

- Ja, jeg har alltid trent mye, men i år er det kondisjonstreningen jeg har lagt mest vekt på, sier Pettersen.


Han har flere sesonger bak seg fra ishockey og spilte for MS Hockey, Vålerenga, Furuset og Spectrum Flyers. Etter det ble det innebandy og Tunet IBK i Eliteserien, det ga Flemming et NM gull i sesongen 2001/2002. Han har enorm arbeidskapasitet og hater å tape men, det er Flemmings gode spilleforståelse som gjør ham til en playmaker og tilrettelegger av ypperste klasse.

Pettersen har en imponerende sesong bak seg og har fått et løft etter overgangen til Fjerdingby.

- Ja, jeg gikk til en mindre klubb med færre meritter men med en spennende fremtid. Klubben trodde på meg samtidig som jeg fikk inspirasjon i et nytt miljø, sier Flemming om sin utvikling på banen.

Flemming er også tilbake på landslaget etter å ha takket nei til oppdrag i landslagsdrakten tidligere. Det er tydelig at han trives akkurat nå, Flemming og hans Fjerdingby er nå en kamp i fra å nå NM-finale for første gang i klubbens historie. At Flemming er en viktig brikke i laget og er godt trent vises gjennom at han spiller doble skift på banen! Han er ving i første rekken og midtløper i den tredje rekken, helt klart imponerende. I går i seierskampen mot Sarpsborg ble Flemming kåret til banens beste, igjen.

Hvordan er sjansene i den tredje og avgjørende semifinalen på søndag?
- Jeg tror at det er 50-50. Jeg har større tro nå etter disse to kampene, det kommer i hvert fall ikke til å stå på innsatsen. Det blir viktig å sette sjansene i kampen og at målvakten har dagen. I den første kampen i Skjeberghallen (3-5), bommet vi på sjansene våre. Det kreves nok 5 eller 6 scoringer for å vinne kampen.

Tipper at nummer 10 i Fjerdingby kommer til å ligge bak mye av målproduksjonen i Skjeberghallen på søndag.

Fakta:
Flemming Pettersen
Alder: 31 år
Gift og har to barn, Mathias 5 år og Olivia 3 år.
Er inne i sin 3.sesong med Fjerdingby IBK.
Tidl. klubber: Tunet IBK
Landskamper: 8 (1 mål 1 assist)

Poeng hittil i sluttspillet: 9 mål og 8 assists (5 kamper)

tekst og foto: Janne Serenander

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no