Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Fjerdingby vant thriller

Sarpsborg hentet inn 5-2 til 5-5 i sluttsekundene, men Fjerdingby reiste seg vant kampen fem minutter på overtid. Matchvinner var Flemming Pettersen.

BLYSTADLIA: Fjerdingby og Sarpsborg leverte en meget spennende andre semifinale i årets NM-serie, der hjemmelaget Fjerdingby førte an i starten av kampen og tok ledelsen allerede etter 21 sekunder ved Raymond Evensen.

Etter første periode sto det 3-1 til hjemmelaget som spilte en svært god taktisk kamp. Sarpsborg vant skuddstatistikken 11-6, men kom ikke til de viktige målsjansene. Fjerdingby sto også for Sarpsborgs mål.

I andre og tredje periode sank kvaliteten på spillet litt, men ikke spenningen og nerven i kampen. Begge laget økte tempoet, men resultatet ble stresset og hektisk innebandy.

35 sekunder før periodeslutt fikk Fjerdingby et viktig mål ved Raymond Evensen. Sarpsborg var det førende laget i den siste perioden. Fjerdingby gikk i den berømte fella og la seg litt for mye bakpå. Likevel trodde de fleste at kampen var avgjort da Raymond Evensen satte inn 5-2 med 5.04 igjen å spille.

Sarpsborgs Jonas Pettersson, lagets beste i kampen, var imidlertid ikke villig til å gi seg. Etter 56.42 kom 3-5 og på 58.03 satte han inn 4-5. Sarpsborg presset hardt i kampens siste minutt, tok ut keeperen og fikk lønn for strevet 19 sekunder før full tid da Daniel Holmberg klemte inn 5-5. Sarspborg vant skuddstatistikken i den tredje perioden med 16-5 og totalt 38-17 etter ordinær tid.

4.58 ut i forlengelsen fant Espen Herrebrøden fram til Flemming Pettersen, alene på bakerste stolpe som enkelt lurte ballen opp i motsatt vinkel. Dermed blir det en tredje og avgjørende semifinale i Sarpsborg førstkommende søndag klokka 19.00. Der skal årets seriemester Sarpsborg vise at de også kan være et sluttspill-lag. Etter å ha blitt slått ut av kvartfinalen seks år på rad, er de før første gang i semifinale i år.

For Fjerdingby gjelder litt revansje etter at de tapte den tredje og avgjørende semifinalen i fjor, da mot Sveiva. Klubben kommer til å forsøke alt for å få skadede Jörgen Jonsson tilbake til det oppgjøret. Svensken med sju mål på de første fire kampene i sluttspillet ble skadte i den første semifinalen.

Etter gårsdagens kamp er stillingen i innbyrdes oppgjør denne sesongen at Sarpsborg har to seirer, en kamp har endt uavgjort, mens Fjerdingby tok årets første seier mot haiene fra Østfold i går.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no