Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Sverige vant uten å imponere

Sverige - Tsjekkia 6-4

Sverige hadde små problemer med å vinne sitt femte strake VM-gull, men de dominerte ikke finalen slik mange trodde kom til å skje. Bortsett fra i overtall.

ZÜRICH (23/5): Tsjekkia spilte godt defensivt, samtidig som Sverige spilte en dårlig finale og ikke kom opp på det nivået de hadde i semifinalen mot Finland.

Det svenske laget nådde heller aldri opp til den standarden de hadde i 2002, da Martin Olofsson var en av motorene i laget.

Årets VM viste også de andre nasjonene nærmer seg den eneste nasjonen som har vunnet VM-gull for herrer: Sverige slapp inn 13 mål på seks kamper i VM. Det er ny rekord for de andre nasjonene. Norge og Tsjekkia scoret fire mål hver i en kamp.

Til sammenligning slapp Sverige bare inn tre mål på sju kamper i historiens første VM. Da scoret Norge to av dem i åpningskampen, mens Tsjekkia ble slått 13-0 i semifinalen!

100 PROSENT I OVERTALL
Årets finale åpnet bra for Sverige. Allerede etter 1.12 satte ungdomsrekka inn 1-0 ved Daniel Calebsson. Da trodde de fleste på ren overkjøring.

Det sto riktignok 3-0 etter en periode og 5-1 etter halve matchen, med tre av Sveriges seks mål kom i overtall. Det var 100 prosent uttelling i powerplay, og banens beste, Henrik Quist, skjøt inn to av dem fra backposisjon.

Etter å redusert to ganger og sett Sverige øke til 6-3, tok Tsjekkia ut keeperen allerede fire minutter før slutt, og viste at de ville forsøke. Det ble imidlertid med en redusering, til tross for flere gode sjanser i sluttminuttene.

Likevel, tsjekkerne var strålende fornøyd, og jublet like mye for sitt sølv som svenskene gjorde for gullet.

SLAPPET LITT AV
- Vi hadde snakket mye om å ikke undervurdere tsjekkerne på forhånd, og derfor tror jeg vi var gode i den første perioden. Men så slappet vi nok litt av, og klarte ikke helt å starte igjen da de reduserte, forklarer Anders Hellgård som har vært en av Sveriges beste under VM, og som kanskje burde fått center-plassen i allstar-laget, i kamp med Radim Cepek fra Tsjekkia.

- Det ble litt hektisk for oss mot slutten etter noen enkle utvisninger, men det føltes likevel trygt. Vi ledet jo med minst to mål, sier Pixbo-spilleren som vurderer å gi seg etter sesongen. Egentlig skulle han legge opp allerede for to år siden, men ble med videre, og tok sitt fjerde VM-gull søndag.

Om Tsjekkia har Hellgård bare ros å gi.
- De hadde en suveren moral. Tsjekkia har skapt en god kultur for innebandy gjennom Czech Open, og nå får de fram en ny generasjon med spillere. Jeg tror de har kommet opp i verdenstoppen for å bli.

Ales Zalesny ble kåret til Tsjekkias beste i finalen, og han var etter innebandy.no's mening en kandidat for VMs allstar-lag.

Innebandyfakta
Sverige - Tsjekkia 6-4
Perioderesultat:: 3-0, 2-2, 1-2.
Schlufweghalle, Kloten.
7800 solgte billetter.
Mål: 1-0 (1.12) Daniel Calebsson (Jakob Olofsson), 2-0 (Joakim Lindström (Henrik Quist), 3-0 (17.16) Anders Hellgård (Niklas Jihde), 3-1 (20.35) Pavel Kozusnik (Ales Jakubek), 4-1 (23.09) Quist (Hellgård) i spill 5 mot 4, 5-1 (29.08) Mathias Larsson (Lindström) i spill 5 mot 4, 5-2 (34.29) Martin Ostransky (Radek Sikora), 5-3 (45.21) Ostransky (Ales Zalesny), 6-3 (52.48) Quist (Hellgård) i spill 5 mot 4, 6-4 (57.14) Jiri Jandacek (Pavel Kozusnik) i spill 6 mot 5.
Dommere: Mikko Alakare/ Jukka-Pekka Koskela, Finland
Utvisninger: Sverige 2x2 min., Tsjekkia 3x2 min.

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no