Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge grossist på 5. plasser

Norge - Latvia 6-4

Norges innebandyherrer tok sin fjerde 5. plass på rad i VM innebandy fredag. Nå venter et lite generasjonsskifte.
- Norge må bli bedre fysisk og i pasningsspillet, fastslår landslagstrener Anders Karinen.


ZÜRICH (21/5): Kampen om femteplass ble en litt slapp affære for både Latvia og Norge. Det norske laget var veldig skuffet, mens Latvia var fornøyde med sin beste VM-plassering noensinne.

Etter en andreperiode der Norge likevel viste at de var en klasse bedre enn motstanderne og vant periode 4-1.
- Den andre perioden vår var god. Da hadde vi høyt tempo i spillet og scoret pene mål. Vi har imidlertid en del å jobbe med fram mot neste VM om to år. I dette mesterskapet har vi sett at de nasjonene som er antatt dårligere enn oss har tatt oss igjen når det gjelder løping og kondisjon. Vi må rett og slett hjem og trene opp fysikken, forklarer Karinen.

Svensken har vært Norges sjef i snart fire år, og er godt fornøyd med sin jobb, selv om det ikke ble noen semifinale for Norge.
- Da jeg kom til Norge fikk jeg beskjed om å innføre et nytt spillesystem, og det har vi klart. Samtidig har vi verdensklasse på powerplay. Samtidig har vi fått litt mer bredde i toppen. I løpet av fire år har vi hatt 80 spillere på samlinger, og det er jeg fornøyd med. I tillegg har jeg jobbet med et utviklingsprosjekt som jeg håper vil gi Norge en økt rekruttering i årene som kommer. Så ville vi gjerne bli nummer tre eller fire i år, men det ble for tøft i dette mesterskapet. Vi kom som nummer fem i verden og reiser som nummer fem. Og vi er verdens femte største land i antall lisenser, fastslår Karinen.

De norske målene i kampen mot Latvia ble scoret av Raymond Evensen (2) Ketil Kristiansen, Per Kristian Fladset, Andreas Sletten og Willy Fauskanger. Evensen ble for andre gang kåret til Norges beste av en jury i mesterskapet.
- Men Andreas Sletten fortjener kanskje mest skryt på vårt lag for en meget god jobb. I tillegg var Thomas Solheim vår beste back i sin avskjedsmatch mens Jørgen Lea gjorde mange viktige redninger, ikke minst i andre periode da han var lysende, sier Karinen.

Mange norske spillere har signalisert at de gir seg: Lars Erik Sikkeland, Thomas Solheim, Andre Sveen, Ketil Kristiansen, Morten Finstad og Willy Fauskanger. Blant dem er det mye rutine, og ytterligere et par spillere skal tenke seg godt om i sommer.

I løpet av de neste to årene må Norge utvikle mange av de beste spillerne på årets U21-landslag. Svenske Urban Karlsson tar over jobben som landslagssjef fra høsten av. I morgen leder han sitt Sveits i semifinale, og forhåpentligvis til en finale på hjemmebane. Det blir viktig erfaring også for det norske landslaget når han tar over.

foto: Henning Rugsven


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no