Norge spiller om femteplass

Tyskland - Norge 3-18

Norge møter Latvia i kamp om femteplass i årets VM i innebandy. Norge har aldri tapt mot Latvia tidligere. Torsdag holdt det norske laget lekestue med Tyskland og verdensklassenivå i overtall.

ZÜRICH (20/5): Norge hadde rokert om på sine femmere på grunn av skader og etter tapet mot Tsjekkia onsdag. Dermed var det viktig på finne rytmen tidlig. Norge presset tyskerne høyt på banen og presset fram feil og utvisninger. Da ga 2-0-ledelse allerede etter fem minutter og 6-1 etter første periode. Dermed var kampen avgjort, og Norge kunne leke seg litt mot slutten av kampen.

- Vi hadde nok en tropp som var utrolig revansjesugen i dag. Det var stille i garderoben før kampen, alle var fullt konsentrert. Men det var viktig at vi fikk en god start. I denne kampen holdt vi verdensklasse i uttelling i overtallsspill, forklarer landslagssjef Anders Karinen.

Han trekker fram de norske centerne, Morten Finstad, Geir Nordseth og Kristoffer Kronberg som de ledende spillerne i det norske VM-laget. I går var de nok en gang blant de beste. Sistnevnte fant raskt tonen med to helt nye løpere.
- Dessuten var det morsomt at spiller som Kristoffer Kronberg og Ketil Kristiansen endelig fikk uttelling for landslaget og scoret fire mål. Og det var fine mål også, legger Karinen til.

Ketil Kristiansen ble for øvrig kåret til Norges beste spiller i kampen.

Norge spilte uten skadede Ketil Kronberg og Tormod Høydahl i dagens kamp. Kronberg fikk en lårhøne mot Tsjekkia, men kan kanskje spille fredagens plasseringskamp.

Lagkaptein Willy Fauskanger fra Greåker jubilerte med sitt 50. landskampmål for Norge på sine 57 kamper, mens Jon Ketil Nilsen fra Fjerdingby fikk æren av å ta straffe og scoret sitt første landslagsmål. Thomas Solheim fra Tunet spilte sin 50. landskamp for Norge.

Lillehammer-gutten og Sagene-keeperen Øyvind Espelund fikk sin VM-debut på den norske benken, og spilte de siste 20 minuttene.

Norge møter Latvia i kamp om 5. plassen i morgen, en nasjon Norge aldri har tapt for. Statistikken viser 3-1 til Norge, og 2-0 i VM-kamper. Sist lagene møttes var under VM i Norge i 2000. Da vant Norge 6-2, og tre av dagens norske spillere scoret.

Latvia har imidlertid utviklet seg mye siden den gang, og får sin beste VM-plassering i år, uansett hvordan det går mot Norge.