Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge ute av medaljekampen

Norge - Tsjekkia 4-9
Norge klarte ikke å holde tsjekkerne unna de gode scoringsmulighetene i den andre perioden, samtidig som Norge bokstavelig stolpet seg ut av medaljekampen. Norge falt sammen med Ketil Kronberg som effektivt ble satt ut av spill med skade i starten av den andre perioden.

ZÜRICH (19/5): Skuffelsen var stor hos det norske laget etter at det for tredje gang i VM i innebandy blir kamp om femteplass for herrelandslaget. Norge har vunnet kampen om femteplass de siste tre mesterskapene, to av gangene mot nettopp Tsjekkia.

Men i går var det tsjekkerne som sikret seg føringen i kampen i andre periode, og slapp den aldri. Norge åpnet defensivt, og hadde bare 11 skudd på mål i de to første periodene. I siste presset laget på med det de hadde, og det var årsaken til de store sifrene. Men Norge kom aldri nærmere flere mål enn fire stolpeskudd.

Matchavgjørende var det også at Norges kanskje beste spiller, Ketil Kronberg effektivt ble satt ut av spill av to tsjekkere som smalt til fra hver side da han var på vei mot mål. (Se bildene) Med lårhøne kunne ikke norgesmesteren fra Holum fortsette kampen.


- Ketils skade betydde enormt mye for oss og vårt spill. Vi falt litt sammen da han ble skadet. Samtidig pleier vi å sette de sjansene vi misser på i dag, og da kan vi ikke vinne mot så gode nasjoner. Vi kom aldri opp på vårt beste i denne kampen, bare 85 prosent, og det holder ikke, oppsummerer landslagssjef Anders Karinen.

Basert på antall spillere i hvert land (ca. 6000 i Norge og 25.000 i Tsjekkia) skal normalt Norge ikke være bedre enn motstanderne, men laget hadde virkelig tro på en sjanse i år.
- Vi trodde virkelig vi skulle kunne overraske i år. Men vi må også innrømme at tsjekkerne har hevet seg siden vi spilte uavgjort mot dem i februar. Det viste de også mot Sverige mandag, forklarer Karinen.

Norge hadde aldri tapt for Tsjekkia i en landskamp tidligere.

Raymond Evensen fra Fjerdingby ble kåret til Norges beste av en jury, men også Tomas Näsholm skal ha skryt for målvaktsjobben, til tross for ni innsluppede mål. Sarpsborg-keeperen hindret tsjekkerne i å score ni til med flere gode redninger.

Norge møter Tyskland torsdag i en kamp som avgjør hvilket av de to lagene som blir nummer tre i gruppa, og får spille om 5. plass. I denne kampen blir Norge stor favoritt.

- Kampfakta -

foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no