Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge fikk svensk leksjon

Norge - Sverige 4 - 17

Norge kom tidlig etter i scoringsprotokollen mot Sverige og tapte til slutt mot de fire ganger regjerende verdensmesterne tirsdag. Kun en av de norske rekkene anført av Norges beste, Geir Nordseth (bildet), holdt mål. De spilte 1-0 i sin kamp.

ZÜRICH: (18/5) Norge valgte å spare sin antatte første rekke i første halvdel av kampen mot Sverige, med tanke på den viktige kampen mot Tsjekkia onsdag. Den kampen kommer til å avgjøre om Norge går til semifinale eller ikke.
- Det har vært hovedfokus hele mesterskapet. Med tanke på spilleprogrammet var vi nødt til å spare noen av de beste spillerne i dag. Samtidig spilte Sverige med et veldig høyt tempo i dag, og var mye bedre enn i sin første kamp. Vi må nok erkjenne at vi ikke har erfaring til å møte et så raskt lag. Det positive i dag var at de yngste spillerne fikk erfaring i en slik kamp, noe de må ta med seg til neste gang, forklarer landslagssjef Anders Karinen.

Ballen spratt ikke helt Norges vei i den første periode. Både på 1-2 og 1-3 hadde Norge skudd i stolpene. Men i stedet for 3-3 ble det 1-5 til første pause etter et par heldige svenske langskudd der den norske keeperen var dekket.

Resten av kampen ble trasig for det norske laget, med unntak av den norske andrerekka med VM-debutant Tu Tran Minh, Tormod Høydahl, Glen Evensen, Ketil Kristiansen og ikke minst Geir Nordseth som vant sin kamp 1-0. Det var en meget sterkt mot et svensk lag i toppslag.
- Geir gjør en fantastisk innsats. Han er en av få norske spillere som har spilt i Sverige, og vet hvordan han skal fylle center-rollen mot de svenske spillerne. Det er noe Norge gjerne skulle hatt flere av, spillere som får den erfaringen i svensk toppserie, fastslår Karinen.

Den norske førsterekka med Ketil Kronberg, Kristoffer Kronberg og Willy Fauskanger kom inn i siste halvdel av kampen og gjorde en god figur med to av de tre siste målene.

De norske spillerne var ikke spesielt fornøyd med sin innsats og lengst gikk Frank Kristoffersen: - Jeg vet ikke om jeg gidder dette mer. Jeg tror jeg slutter med innebandy og melder meg på Idol!

Norge tangerte likevel en VM-rekord, til tross for 4-17-tapet mot Sverige. Bare en gang på tidligere VM-kamper har Sverige sluppet inn så mange som fire mål.

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no