Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Jihde eneste svenske som briljerte

Sverige vant 4-1 over Tsjekkia i sin første VM-kamp i Sveits. Sveitserne tok ledelsen 1-0 etter 2.23 av første periode ved Radim Cepek.

Men sakte men sikkert sikret Sverige seg overtaket. Niklas Jihde var "het" og satte inn de tre første svenske målene slik at Sverige ledet 3-1 etter drøyt halvspilt match.

Resten ble en "transportstrecka" for Sverige, som ikke trengte å ta ut krefter fra lageret for å vinne. Fredrik Bjurling noterte seg for det siste målet i kampen, fem minutter før slutt.

Verre for Sverige var det at Henrik Qvist ble skadet allerede i VMs første periode. Qvist vred seg i smerter i venstre ben. Backen spilte imidlertid litt i tredje periode og skaden var nok ikke så alvorlig.

Ellers ryktes det fra VM-byen at landslagssjef Peter Kokocha ikke er spesielt fornøyd med årets oppsett.

Normalt møter den regjerende verdensmesteren ett av de nyopprykkede lagene i første kamp, men I Sveits er det bare hjemmenasjonen som favoriseres av oppsettet.

Sverige hadde spillefri første dag og møtte Tsjekkia i første kamp, som hadde 20-1 i sin første.

Sverige avslutter innledende med de to svakeste lagene, ikke ideelt med tanke på sluttspillet.

Sveits derimot, åpnet mot Latvia og Danmark. Forventet enkel motstand. Og gjett hva? Sveits har fridag før møtet med Finland. Det har selvfølgelig ikke finnene...

Peter Kokocha skal være ganske sikker på hvem som har satt opp oppsettet for VM: Sveits-trener Urban Karlsson.

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no