Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

17 mål på 16. mai!

Østerrike - Norge 1-17

Norsk scoringsrekord for herrelandslaget i VM. Det ble resultatet i åpningskampen mot Østerrike. Det var likevel ingen pekepinn på hvordan det vil gå senere i VM. Til det var motstanden for dårlig.

ZÜRICH (16/5): - Vi tenkte nok litt på at Tsjekkia hadde scoret 20 mål mot Tyskland, og la litt press på oss selv for å få til det samme på grunn av målforskjellen. Det klarte vi ikke helt, men innimellom synes jeg vi spilte så bra at vi var helt på høyde med tsjekkerne hvis vi kan sammenligne de to kampene i det hele tatt, forklarer landslagssjef Anders Karinen.

Norges største seier i VM tidligere var 13-1 mot Estland under VM i Sverige i 1996. Målrekorden i en offisiell landskamp for herrelandslaget tidligere var fra årets 4-nasjonersturnering på hjemmebane. Da ble Danmark slått 14-4.

Det norske laget fikk se Tsjekkia vinne 20-1 mot Tyskland fra tribunen før de selv skulle møte Østerrike i går. Men det var Østerrike som nærmest sjokkåpnet med å gjøre 1-0 etter bare 3.18 av kampen. Kenneth Schreiner fra Fredrikstad spilte fram til målet.

Etter seks minutter var det imidlertid slutt for Østerrike da Willy Fauskanger og Ketil Kronberg komponerte fint. Sistnevnte fikk æren av å score Norges første mål i VM-turneringen, selv om arrangøren lenge opererte med at det var Willy.

Deretter rant det inn bak en svett østerriksk keeper. Fem mål i første periode, et par etter veldig fint spill av nevnte duo, og Andreas Sletten og Raymond Evensen.

Andre perioden ble enda verre for Østerrike: 0-8. Norge hadde lagt åpningsnervene i garderoben og struttet av spilleglede. Raymond Evensen lekte inn 10-1 på straffe etter 34 minutter mens lillebror Glen kom inn for en utvist Willy Fauskanger som fikk sitte 12 minutter.

Glen svarte med ett mål og en assist i førsterekka sammen med Kronberg-brødrene.
- Jeg tror jeg må få spille mer med dem. Jeg gjorde en gjesteopptreden i VM i 2002 også, og da scoret jeg tre mål. I dag ble det to og en assist, men jeg var likevel litt overrasket over å bli kåret til banens beste. Det var mange som var gode, forklarer Glen Evensen.

Norge satte inn de siste utespillerne i tredje periode, som hadde startet kampen på benken. De var imidlertid ikke skyld i at tempoet sank de siste ti minuttene, og spillerne forsøkte litt mer på egenhånd.
- Vi spiller veldig bra i 50 minutter og holder tempoet oppe. Vi taper oss litt de siste 10, og det er jeg ikke helt fornøyd med, men det er vanskelig i slike kamper der vi er så overlegne. Men det er hele laget som mister tempoet, og ikke enkeltspillere.

Lagkaptein Willy Fauskanger var også godt fornøyd med lagets innsats.
- Vi hadde fin flyt i spillet og scoret mange mål. Det er vel ikke ofte Norge har scoret 17 mål i en landskamp i innebandy, mente Willy, og hadde selvfølgelig helt rett. Det hadde aldri skjedd.
- Denne starten gir hele laget god selvtillit foran oppgavene som kommer. De er litt tøffere, forklarer Fauskanger som ikke tenkte så mye på Tsjekkias 20 mål underveis.
- De tok til og med timeout mot slutten av kampen for å få et par mål til. Det gjorde ikke vi, vi fortsatte bare å rulle.

Raymond Evensen ble norsk toppscorer med tre mål i kampen, mens seks spillere scoret to: Glen Evensen, Willy Fauskanger, Lars Erik Sikkeland, Andreas Sletten, Morten Finstad og Ketil Kronberg.

Glen Evensen ble som nevnt kåret til Norges beste spiller av en jury etter kampen, men landslagssjef Anders Karinen valgte å trekke fram Andre Sveen.
- Han gjør en stor match. Fire ganger bryter han motstanderens angrep og setter i gang kontringer som gir fire mål. Han gjør en sterk innsats, fastslår Karinen.

Norge har spillefri 17. mai, og tirsdag venter storfavoritt Sverige i VM. Da blir det garantert ikke 17-1 til Norge...

PS! Har du tips eller spørsmål, send disse til henningh@ha-nett.no før klokka 11.00 17. mai.