Norge feide Østerrike av banen

Østerrike - Norge 1-17
Nyopprykkede Østerrike hadde ikke noe å stille opp med da Norge var første motstander i årets VM i innebandy. Norge vant til slutt 17-1 og kan feire 17. mai med god samvittighet.

ZÜRICH: Østerrike er regnet som den største nedrykkskandidaten i årets A-VM i innebandy i Sveits. Etter at Østerrike hadde tatt ledelsen 1-0 etter om lag tre minutter var det stort sett bare ett lag på banen.

Raymond Evensen ble norsk toppscorer med tre mål, mens seks spillere scoret to: Glen Evensen, Willy Fauskanger, Lars Erik Sikkeland, Andreas Sletten, Morten Finstad og Ketil Kronberg.

Glen Evensen ble kåret til Norges beste spiller etter kampen, men landslagssjef Anders Karinen valgte å trekke fram Andre Sveen.
- Han gjør en stor match. Fire ganger bryter han motstanderens angrep og setter i gang kontringer som gir fire mål. Han gjør en sterk innsats, fastslår Karinen.

Ellers var landslagssjefen fornøyd med de 50 første minuttene av kampen. - Da spiller vi bra og holder tempoet oppe. Vi taper oss litt de siste 10, og det er jeg ikke helt fornøyd med, men det er vanskelig i slike kamper der vi er så overlegne. Vi satte nok litt krav til oss selv at vi skulle vinne like mye som Tsjekkia gjorde mot Tyskland før i dag (20-1), men det klarte vi ikke helt. Og innimellom synes jeg vi spilte så bra at vi er helt på høyde med tsjekkerne.

Lagkaptein Willy Fauskanger var godt fornøyd med lagets innsats.
- Vi hadde fin flyt i spillet og scoret mange mål. Det er ikke ofte Norge har scoret 17 mål i en landskamp i innebandy. Det gir hele laget god selvtillit foran oppgavene som kommer.. De er litt tøffere, forklarer Fauskanger.

Norge har spillefri 17. mai, og tirsdag venter storfavoritt Sverige i VM. Da blir det garantert ikke 17-1 til Norge.