Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Paddan vs FiskenPaddan
Lars Patric Jonsson
(Trener Holum)Patric Jonsson, 31, trener for Holum IBK. Patric er inne i sitt fjerde år i klubben, som han kom til fra Sandviken i Sverige. I Sverige trente han bl.a. IBK Alba.

Patric havnet i Norge mer eller mindre av en tilfeldighet, to kompiser hadde spilt en sesong i Hammerfest, og tipset Patric og en kamerat om mulighetene i Norge. Etter å ha lagt ut en forespørsel på internett fikk han mange tilbakemeldinger, bl.a. fra Holum, som han valgte, noe han ikke angrer på i dag.

Innebandy.no snakket med Patric Jonsson torsdag før finalen:


Du har vært i Holum og Norge i fire år nå, var det opprinnelig planen?
Nei, det var meningen å være her en sesong og deretter flytte hjem til Sverige igjen. Jeg har funnet meg til rette i Norge, har fått en jobb jeg trives i, underviser i idrett og psykologi på Bredtvet videregående skole, og i tillegg trives jeg i Holum og med norsk innebandy.

Du er kjent for dine sterke meninger, hva tror du om kampen lørdag?
Vi vinner 7-3!

Oj, en stor seier!
Ja, vi gjør noen enkle på slutten når Sveiva må jage.

Hva slags kamp blir det?
Det er vanskelig å si, det avgjørende vil være hvordan kampen begynner. Om vi får i gang spillet, vårt raske pasningsspill, og setter sjansene, vinner vi. Tar derimot Sveiva ledelsen fra start risikerer kampen å bli mer tilknept. Vi kommer uansett, som alltid, til å satse offensivt.

Hvilke Holum-spillere skal vi i publikum holde et ekstra øye på?
Det er vanskelig å komme utenom Ketil Kronberg, men jeg mener at hele laget er verdt å nevne. Det er ofte snakk om "Ketil IBK", noe som er feil. Jeg tror f. eks. at et lag som Lørenskog ikke hadde tatt seg til NM-finalen fordi Ketil hadde spilt der. Det finnes mange spillere som er like viktige, jeg vil bl.a. nevne Kristoffer Kronberg, som gjør en fantastisk jobb, noe ikke alle ser. Videre er Espen Evensen også en spiller som er verdt å omtale, han har dragninger som er verdt inngangsbilletten.

Hvem i Sveiva skal dere se opp for?
Jörgen Jonsson er helt klart en dyktig spiller. Han skaper mange sjanser og er farlig. Vi har respekt for Sveiva, men er ikke redd de.

Hva betyr det at Holum har vært i finalen to ganger før?
Vi har fått erfaring av slike kamper, men jeg liker ikke at vi har fått favorittstempel. Det er alltid bedre å være "underdog". Denne finalen skal vi vinne. Den første finalen, som var mot Tunet etter vår første sesong i eliteserien, var "grei" å tape. Det ville ha vært for mye av det gode å vinne på første forsøk. Da hadde vi kanskje ikke hatt samme utvikling i laget. Det er alltid bra å ha noe å strebe mot.

Hva mener du om din trenerkollega, Fredrik Andresen i Sveiva?
Jeg har ikke sett mye av Sveiva i år, men Fredrik har helt klart fått orden på laget, han har innført en mye større grad av tanke og system i spillet deres. Han coacher betydelig mer enn meg, bytter og kaster om i rekkene hvis spillerne ikke har dagen, han holdt f. eks. Pekka på benken i begynnelsen av den avgjørende kampen mot Fjerdingby. Da Pekka kom på banen hadde han friske ben og var med på å avgjøre kampen. Det skal sies at Fredrik har en bredere spillerstall, ikke bedre, men flere å jobbe med.

Vi takker for praten og ønsker Holum`s trener lykke til.
Takk!

Fisken
Fredrik Andresen
(Trener Sveiva)Fredrik Andresen, 31, trener for Sveiva IBK. Fredrik er inne i sitt andre år som hovedansvarlig for Sveiva`s herrer. Andresen har tidligere trent Romsås IL og SF Grei, men fremfor alt hadde han fremgang som hovedtrener for IK Akerselva`s damelag, det ble et seriemesterskap og to NM-gull. Med andre ord er Fredrik en trener som vet hvordan det føles å kapre NM-gull.

Fredrik jobber som avdelingsleder på Baker Hansen, (et paradoks at mannen kalles for Fisken!?). Innebandy.no jaget Fredrik hele torsdagen, men fikk først kontakt med ham fredag formiddag:


Først og fremst, gratulerer med finaleplass!
Tusen takk, jaså er det du som har ringt på mobilen, beklager at jeg ikke ringte tilbake, det har vært hektiske dager i det siste. I går på trening var NRK innom for å forberede seg foran lørdagens kamp, det ble en sen kveld.

Du har vært i Sveiva i to sesonger nå, hva var det som gjorde at du valgte Sveiva?
Det var et lett valg når Morten Isnes ringte med en forespørsel, jeg har alltid likt klubben og vært imponert over hva denne kameratgjengen har fått til og hva de står for.

Som Sveiva-trener, hva mener du at du har tilført laget?
Jeg tror at jeg har fått innført litt mer tanke bak Sveiva`s spill. Laget spilte med høyt press og mann mot mann, jeg håper at vi i dag gjør dette litt klokere, men med samme intensitet.

Er du fornøyd med sesongen hittil?
Ja, kjempefornøyd, jeg og laget hadde som målsetting å bli bedre enn i fjor, den målsettingen har vi oppnådd. Jeg er mest fornøyd med at vi er blitt mer stabile som lag.

Første NM-finalen for Sveiva, noen spesielle følelser foran kampen?
Jeg har merket det hele uken på spillerne, det gjør noe med alle som er involvert rundt laget. Jeg sier til gutta at de skal glede seg og nyte dette.

Hva slags kamp tror du det blir?
Det blir helt sikkert en fartsfylt kamp, kanskje litt nerver hos begge lag i begynnelsen.

Hvilke Sveiva-spillere vil du fremheve foran kampen?
Flere av våre etablerte som Håvard "Junior" Pedersen, Andreas Sletten og Jörgen Jonsson blir viktige på lørdag. Men den spiller som har imponert mest hittil i sluttspillet er Lars Eide, en relativt fersk innebandyspiller, men jeg mener at han har vært lagets beste og mest stabile i sluttspill-kampene. Fremfor alt på det taktiske er han overlegen. Jeg må også nevne lagets "joker" Pekka, han er en uforutsigbar spiller som kan komme til å avgjøre kampen.

Hvem i Holum skal dere se opp for?
Holum har i Ketil Kronberg landets beste spiller når han er i form, og det virker som han har funnet formen nå i sluttspillet. De har en veldig god keeper i Jørgen Lea og jeg mener at Tu Tran Minh er en stor trussel for motstanderne med sitt spill. Også Tommy Midtsveen og Christian Kragerud kommer nok til å sette sitt preg på kampen.

Hva har du å si om din trenerkollega, Patric Jonsson i Holum?
Patric er en kjempehyggelig fyr, han har fått frem mye bra i Holum, og definitivt bidratt til den fine utviklingen Holum har hatt. Jeg mener dog at Holum til tider har en tendens til å bli litt ensporet, og når deres spill ikke flyter virker det ikke som de har noen alternative løsninger.

Til slutt, hva er ditt tips på lørdag?
Sveiva vinner 8-6!

Mye mål...
Ja, det er to offensive og angrepsvillige lag.

Vi takker for praten og ønsker Fredrik lykke til.
Tusen takk for det, ha det bra!
tekst: Janne Serenander


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no