Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Landslagssjef Thorp om NM-finalen

Innebandy.no har snakket med kvinnenes landslagssjef Bjørn-Erik Thorp, vi lurte på hva han mente om NM-finalen mellom Tunet og Slevik på lørdag. Til daglig jobber Bjørn-Erik for Oslo Bandykrets på Ekeberg.

Nå på lørdag, NM-finale mellom Tunet og Slevik, er du overrasket over at det er disse to lagene som møtes?
Jeg er ikke overrasket over at Tunet er der, det lå i kortene, men jeg er både overrasket og imponert over at Slevik kom seg til finalen.

Hvilke forventninger har du til kampen?
Jeg håper at begge lag tør å slippe seg løs, at de satser offensivt. Da tror jeg det blir en underholdende og morsom kamp å se på, med mange pene scoringer. Jeg tror det blir mye mål i kampen.

Hvilke spillere i de respektive lag kommer til å utmerke seg?
I Tunet blir det de store navnene som Inger Lise Fagernes, Ingvild Øversveen og Kari Rinne i mål. Dessuten er Ingrid Gigstad godt i gang etter sin skade, jeg er også blitt imponert over Stine Jansen i sluttspillet.
I Slevik er Tina Helminsen en stor profil, også Therese Sandberg og Jane Ludviksen kan bidra med det lille ekstra. Vi må ikke glemme Satu Puustinen, hun har imponert som spillende trener, hun styrer mye i sin femmer. Jeg husker Satu fra den gang jeg fungerte som sportssjef i Slevik, det var sommeren 1997, Satu hadde vunnet VM-gull for Finland og vi fikk hentet henne til Norge og Slevik. Vi hadde blitt fortalt at Satu snakket svensk... Da hun kom viste det seg at hun kunne 10 ord svensk! De jobbene vi hadde planlagt for henne passet helt plutselig dårlig, det tok ca 3 måneder innen vi fikk henne i arbeid.

Ja, du har en fortid i begge disse finaleklubbene, fortell.
Jeg var trener for yngre lag i Slevik i perioden 1995 til 1997, deretter var jeg sportslig ansvarlig mellom 97 og 2000. Sommeren 2000 flyttet jeg til Oslo. Tunet tok kontakt og nå har jeg avsluttet min tredje sesong som trener for jentelaget og Tunet herrejuniorer.

Mye innebandy på deg med andre ord, nå har du takket ja til å bli landslagssjef for kvinnelandslaget frem til juni 2005, igjen kanskje vi skal tillegge.
Ja, jeg jobbet som landslagstrener mellom 1997 og 1999, deretter var jeg landslagssjef sesongene 99 til 01.

Tilbake til finalen, hvem vinner?
Tunet vinner! Slevik har for stor respekt for Inger Lise Fagernes. Klarer de derimot å få gjort noe med det, kan det bli åpent, ellers er Slevik sjanseløse! Vinner Tunet, blir det store sifre, skulle Slevik klare å kvitte seg med respekten for Pling kan de vinne, men det blir knepent, et måls forskjell. Jeg håper lagene tør å slippe til noen av de unge talentene de har som f.eks Hanne Andreassen i Slevik og Stine Sanderengen, Linn Maria Nordahl og Pia Molberg i Tunet, og at de i så fall lykkes, det hadde vært moro.


tekst: Janne Serenander


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no