Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Inger Lise Fagernes før NM-finalen

Inger Lise Fagernes er Tunet`s lagkaptein, spilleopplegger, kreatør og midtløper, i manges øyne lagets viktigste brikke. Inger Lise, eller Pling som hun kalles, jobber som lærer på Høvik barneskole. Vi ville ta pulsen på henne foran kampen på lørdag.

Innebandy.no fikk endelig kontakt med Pling torsdag ettermiddag:


Gratulerer med finaleplass!
Takk.

Tunet IBK spiller sin syvende finale på rad, hvor mange finaler har du spilt?
Jeg har spilt fem finaler og står igjen med et gull og fire sølv, jeg er helt klar for gull igjen!

Du valgte å flytte hjem igjen til Norge og Tunet etter en sesong i svenske Balrog, hvorfor?
Det var jobben. Innebandymessig var det helt topp i Sverige og Balrog, men det skjer så mye på lærersiden for tiden i Norge, mye forandringer jeg ikke ville gå glipp av.

Du hadde stor suksess i Balrog.
Ja, det var stort, innebandy er stor i nabolandet. Vi i Balrog hadde en fantastisk sesong med SM-gull og gull i Europacupen!

Hva er den største forskjellen mellom norsk og svensk eliteserie?
Seriøsiteten, uten tvil, treningskulturen blant jentene. Det er høyere tempo og så tillater man et mer fysisk spill, noe jeg liker. Det er flere gode lag, det innebærer at alle kamper er viktige og det er jevnt mellom lagene. Jeg hadde blitt fortalt flere ganger av Big (Birgitte Lersbryggen red. anm.) at det er stort med dameinnebandy i Sverige men jeg ble overrasket likevel!

Nå til lørdag, NM-finale! Hva er dine forventninger til kampen på lørdag?
Jeg gleder meg! Hele laget er kjempetent, det virker som vi er mentalt forberedt. Vi er nok sterkere mentalt enn Slevik. Det skal uansett bli spennende å møte Slevik…

Ja, er du overrasket at det ble Slevik som tok seg til finale på bekostning av Holmlia?
Ja…men egentlig ikke, Slevik har hatt taket på Holmlia i det siste. Slevik har gjort det vanskelig for Holmlia å få i gang sitt eget spill. Holmlia-jentene har også en tendens å bli nervøse, spesielt når Slevik vant første kampen i Oslo tror jeg at nervene preget dem! At det ble Slevik i finalen er kjempemorsomt!

Hvilken type kamp tror du publikum kan forvente seg?
Det pleier alltid å bli bra kamper oss imellom, det blir helt sikkert en underholdende kamp.

Vi har i det siste sett Kverneland`s Kjartan Salvesen vise frem at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har du noen skjulte talenter?
Jeg er innmari god til å synge "Min første kjærlighet" av Jahn Teigen, spør hvem som helst! De fleste som kjenner meg har hørt meg synge den, jeg har blant annet sunget den i mikrofon foran alle lærerne på skolen! Jeg er veldig god.

Du har hatt fremgang både på fotball og ishockeybanen. Hvorfor ble det innebandy?
Jeg skulle egentlig bli fotballspiller, jeg spilte to sesonger i Eliteserien for Setskog/Høland og Bøler, var innom breddesamling på det norske juniorlandslaget da Eva Amble var landslagssjef. Jeg fikk høre av en trener en gang at jeg kunne bli best, bare jeg gadd, jeg trøtnet på fotball. Ishockey spilte jeg i mange år, det var i Vålerenga og jeg fikk med meg 52 A-landskamper (Pling var den første jenta som nådde 50 landskamper i Norge, red. anm.). Det som skjedde var at ishockeyforbundet ikke satset nok på dameishockey, så den har mer eller mindre dødd ut.

De fire tidligere møtene med Slevik har endt med tre seire og en uavgjort i Tunets favør. Ditt tips i finalen på lørdag?
Jeg tror det blir jevnt, tipper at vi vinner med et mål, jeg sier 5-4. Jeg tror som sagt at vi er sterkere mentalt, noe som også avgjøre på lørdag er at vi i Tunet har bunnsolide backer, det gir oss i angrep trygghet.

Får vi se noen scoringer eller assists fra nummer 6 i Tunet
1 mål og 2 assists

Takk for praten, lykke til på lørdag!
Takk, jeg gleder meg!


tekst: Janne Serenander
foto: Henning RugsveenFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no