Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Per Christian Brath før NM-finalen

Per Christian Brath, 20 år, er inne i sin andre sesong i Sveiva`s A-lag. Per Christian, kalt Pekka i innebandy-Norge, har vært en av de mest fremstående spillerne i Sveiva denne sesongen.

Landslagssjef Anders Karinen har også fått opp øynene for Pekka, han debuterte i det norske landslaget i 4 Nations Cup i Sverige. Nå står Pekka for første gang foran et nytt høydepunkt i karrieren, NM-finale lørdag 27 mars!

Innebandy.no fikk tak i Per Christian på jobb i Telebutikken på Strømmen Storsenter onsdag formiddag:


Hei, gratulerer med finaleplass!
Takk.

Du er inne i din andre sesong i A-laget til Sveiva, dette er din første NM-finale. Hvordan føles det å stå foran en så viktig kamp?
Det føles veldig bra. Får helt klart sommerfugler i maven når jeg tenker på det som skal skje på lørdag.

Hva er dine forventninger til kampen på lørdag?
Jeg håper og tror at vi går seirende ut av oppgjøret. Det blir viktig for oss at de rutinerte gutta står frem og tar ansvar, for egen del håper jeg at jeg kan sette mitt preg på kampen og vise meg fra min beste side.

Blir du nervøs foran viktige kamper?
Jeg er litt nervøs foran hver kamp, uansett, ikke for nervøs, men det gjelder å holde spenningsnivået på et håndterbart nivå. Ellers kommer jeg til å holde meg til mine vanlige ritualer som jeg har foran hver kamp.

Forskjellen på Sveiva i år mot Sveiva i fjor?
Vi er et mer komplett lag i år, noen nye spillere har bidratt til det bl.a Erik Säterborg. I tillegg endret vi spillestil når "Fisken" (Sveiva-trener Fredrik Andresen red, anm.) tok over Sveiva i fjor, den endringen i spillesystem har vi fått uttelling for.

Hva tror du kommer til å avgjøre hvor gullet havner?
Duellene i kampen. Jeg tror det blir en tøff kamp med dueller over hele banen, vi er sterkere der, det avgjør til vår fordel. Nå som det i tillegg ser ut til at Jörgen Jonsson har funnet formen så...

Hvilken type kamp tror du publikum kan forvente seg?
Som sagt en tøff og intensiv kamp over hele banen, en kamp i høyt tempo. Till tross for at noen har kalt oss for Norges kjedeligste lag, tror jeg det blir en underholdende kamp.

Både Holum og Sveiva "mobiliserer" foran kampen og planlegger å kjøre supporterbusser til Sarpsborg. Hvem tror du vinner publikumskampen?
Den vinner Sveiva! Sveivere lager liv og røre så den kampen vinner vi også.

Du har scoret 19 mål i serien og 5 hittil i sluttspillet. Er du fornøyd med din egen innsats, så langt?
Må si meg fornøyd, men føler at jeg har mer å gå på. Jeg kan bli mer effektiv og utnytte min fart mer.

Nå kjenner flere til hvem du er, har du fått mer "juling" i år?
Ja, motstanderne ligger tettere på og jeg får mer "oppmerksomhet" av forsvarsspillere.

Dersom du skulle beskrive deg selv som innebandyspiller. Hva skulle du si da?
Jeg mener at jeg ligner litt på Raymond Evensen (Fjerdingby IBK), men jeg har nok ikke samme sinnsyke spilleforståelse som han. Jeg er kjapp og har et bra skudd, jeg prøver å spille min omgivelse god, og prøver ikke å gjøre alt selv.

Nå kommer Kjartan Salvesen til Sparta Amfi på lørdag. Han har vist at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har du noen skjulte talenter?
Jeg har en enorm sangstemme, jeg håper på å få sjansen å synge en duett med Kjartan etter kampen! Ellers har det vært mest idrett for min del. Spilte ishockey i i Furuset i 14 år!, begynte å stå på skøyter når jeg var 3,5 år.

Hvorfor ble det innebandy?
Jeg er rett å slett for liten, jeg trente fysikk like hardt som alle andre, men følte at jeg ikke strakk til fysisk.

Til slutt Pekka, ditt tips i finalen på lørdag?
Vi vinner med 5-3!

Noen poeng fra nummer 16?
2 mål og 1 assist.

Vi takker Pekka for en hyggelig prat. Lykke til på lørdag!
Tusen takk for det!


tekst: Janne Serenander


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no