Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Christian Kragerud før NM-finalen

Christian Kragerud, 23 år, er ny i Holum denne sesongen. Unge Kragerud har vært en av de mest ettertraktede spillerne for eliteserielagene de seneste årene.

Christian valgte å vende hjem til Holum IBK etter tre år i SF Grei. Det var i Holum innebandykarrieren en gang startet, og siden mange av spillerne fra den tiden fortsatt spiller i klubben var valget enkelt. Nå har Christian`s første sesong i eliteserien nådd sitt høydepunkt ved sjansen til å kunne titulere seg norgesmester lørdag ettermiddag.

Innebandy.no tok en prat med Christian tirsdag kveld:


Hei, gratulerer med finaleplass!
Takk.

Holums tredje, men din første finale, hvilke tanker gjør du deg om det?
Veldig deilig følelse, moro å få lov til å oppleve en finale allerede i mitt første år i eliten. Jeg valgte å "flytte hjem" til Holum, dels fordi jeg hadde tro på at Holum var en gullkandidat og at jeg hadde et ønske om å bli en bedre innebandyspiller. At jeg kjente mange av gutta fra før, var også et pluss.

Hva er dine forventninger til kampen på lørdag?
Det er stort å komme til finale, men jeg og laget er på ingen måte fornøyd. Vi skal vinne på lørdag!

Hva tror du kommer vil avgjøre hvor gullet havner ?
Keeperne! Det er viktig å ha en god keeper i slike kamper. I Holum har vi det godt stilt med Norges beste, Jørgen Lea. Jørgen sine utkast gjør at man på en måte spiller med en mann ekstra i angrep. I tillegg mener jeg at vi i Holum har flere matchvinnertyper enn Sveiva. Mange hos oss har spilt finaler før, og den erfaringen blir viktig å ha med seg. Dessuten har vi Matte og Tobbe som også har vunnet før, henholdsvis 2 og 1 NM gull.

Du da Christian, som ikke har spilt finale før, er du nervøs?
Faktisk ikke, jeg blir sjelden nervøs. Litt kribling foran kamp, men det må det være. For meg spiller det ingen rolle hvem jeg møter eller hvilken type kamp det er, jeg går inn for å vinne uansett.

Hvilken type kamp tror du publikum kan forvente seg?
Det blir i hvert fall et sinnsykt tempo, og jeg tror det blir en underholdende kamp. Vi vet at Sveiva aldri gir opp, et lag kan lede med opp til flere mål og enda ikke føle seg trygge. Sveiva hadde vel flest uavgjorte kamper i serien i år. Jeg tror lagene kommer til å følge hverandre helt til døren.

Både Holum og Sveiva "mobiliserer" foran kampen og planlegger å kjøre supporterbusser til Sarpsborg. Hvem tror du vinner publikumskampen?
Det er veldig moro med den store interessen for å komme og se kampen. Ryktene sier at Holum-supportere lager nye sanger til lørdagen, og jeg tror Holum kommer til å få flest folk på tribunene. Vi får se, jeg håper på mye liv uansett!

Nå etter nesten en hel sesong i eliteserien, hva vil du si er den største forskjellen fra 1. divisjon?
Tempoet, uten tvil, det går mye raskere i eliteserien, du har mindre tid når det gjelder alle situasjoner ute på banen, det er mer seriøst og det legges mer vekt på det taktiske.

Er du fornøyd med din egen innsats, så langt?
Veldig fornøyd, jeg har hatt tillit og spilt alle kampene i serie og sluttspill, og det har gitt meg selvtillit. Jeg synes det var noe skuffende at vi bare havnet på syvende plass i serien.

Dersom du skulle beskrive deg selv som innebandyspiller. Hva skulle du si da?
Jeg er forholdsvis rask…..(lang tenkepause…). Jeg har ålreit spilleforståelse, er sterk i dueller og har et helt greit skudd, bare jeg treffer mål så!

Nå kommer Kjartan Salvesen til Sparta Amfi på lørdag. Han har vist at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har du noen skjulte talenter?
Jeg er veldig god på Playstation :-)! Favorittspillet er ISS Pro Evolution Soccer.
Ellers har det meste handlet om ishockey og fotball. Hockey spilte jeg for Furuset, bl.a sammen med Espen Evensen (også Holumspiller red. anm.). Fotballkarrieren tok brått slutt da jeg som attenårig brakk ankelen, da spilte jeg for Skeid. Hell i uhellet var at jeg da fikk opp øynene for innebandyen, og det er jeg glad for i dag.

Til slutt Christian, ditt tips i finalen på lørdag?
Jeg tipper at vi vinner med 8-5!

Noen poeng fra nummer 3?
1 mål og 1 assist.

Vi takker Christian for en hyggelig prat. Lykke til på lørdag!
Takk!


tekst: Janne Serenander


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no