Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Tina Helminsen før NM-finalen

Tina Helminsen, Sleviks beste poengplukker i år med 48 poeng, fordelt på 27 mål og 21 assists. Tina har i hele karrieren spilt for Slevik IBK, på lørdag spiller hun sin første finale. Tina er for tiden arbeidsledig, dagene og ventingen til lørdag kan bli lange til tider.

Innebandy.no rakk å få en prat med Tina før trening mandag kveld.


Hei, gratulerer med finaleplass!
Takk.

Slevik er i sin første finale, har dere tenkt å slå til på første forsøk?
Hvorfor ikke? Sleviks herrer klarte det i 1997, (Tunets herrer ble slått 4-3 etter sudden death), vi håper å kunne gjøre det samme!
Slevik fyller 15 år som klubb i år, herrelaget har tatt seg tilbake til eliteserien, vi har foruten damelaget både gutte- og jentelaget i finale, det er et godt Slevik-år!

Hva er dine forventninger til kampen på lørdag?
Vi skal gi alt, gjøre det vi kan for å trekke det lengste strået. Vi gir oss aldri.

...og personlig hva forventer du av deg selv?
Jeg håper å gjøre en god kamp. Det blir sikkert en tøff kamp, jeg spiller som regel bedre dersom jeg blir litt sint.

Hva eller hvem kan få deg sur/sint?
Hmm….. Samboeren (Slevikspiller og norgesmester Per Arne Ruud) min vet og trykker iblant på noen knapper…. Jeg har i senere tid skjønt at han før kamper gjør det for mitt eget og lagets beste!

Hva var det som gjorde at dere kunne knuse Holmlia sine gulldrømmer i semifinalen?
Det var lagmoralen som bor i dette laget. I kampene mot Holmlia sto vi frem som et kollektiv, selv på stillingen 4-6 med seks minutter igjen å spille i den andre kampen mot Holmlia nektet vi å gi opp. Vi scoret 3 mål på 1 minutt og 10 sekunder og snudde kampen. Det var ekstra moro med hjemmebane og mye folk på tribunen.

Hvem i Slevik skal publikum i Sparta Amfi holde et ekstra øye på?
Jeg tror at Satu Puustinen kommer til å vise seg frem slik hun gjorde i semifinalene mot Holmlia. Satu, tidligere finsk landslagsspiller (1 VM gull), viste med sin rutine veien. Som alltid er det viktig med en god keeper i en finale, Marie Sneen er en matchvinner. Men som jeg sa tidligere vi er et lag, og i dette laget finnes det mange matchvinnere.

Hvem hos finalemotstander Tunet skal Slevik se opp for?
Inger Lise "Pling" Fagernes, hun er en eminent spilleopplegger, i tilegg er hun målfarlig. Ingvild Øversveen er også en målfarlig og god spiller. Laget er farlig på kontringer og har en veldig god keeper i Kari Rinne. Vi skal prøve å gi Kari en "sur dag" på jobben!

Vi har i det siste sett Kverneland`s Kjartan Salvesen vise frem at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har du noen skjulte talenter?
Jeg har spilt saksofon i syv år, men talent vet jeg ikke... Ingenting for Idol med andre ord. Jeg følger med på Idol, i hvert fall på avstemmingene.

De fire tidligere møtene med Tunet har endt med tre tap og en uavgjort. Ditt tips i finalen på lørdag?
Jeg tipper at vi vinner med 6-4!

Og du scorer hvor mange?
1 mål og 2 assists...

Vi takker Tina for praten, lykke til på lørdag!
Takk!


tekst: Janne Serenander
foto: Henning RugsveenFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no