Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Ingvild Øversveen før NM-finalen

Ingvild Øversveen, målfarlig forward i Tunet, lagets beste poengplukker med 55 poeng dessuten årets toppscorer i eliteserien med 41 mål. Ingvild kommer fra Lillehammer, der begynte idrettskarrieren med ishockey, det ble 10 år i Lillehammer. Idretten, studier og ønske om miljøforandring trakk Lillehammer-jenta til Oslo og spill for Furuset Hockey i tre sesonger. Til daglig studerer Ingvild på BI i Oslo.

Innebandy.no fikk tak i Ingvild tidlig tirsdag morgen.


God morgen, gratulerer med finaleplass!
Takk.

Tunet IBK spiller sin syvende finale på rad, på seks tidligere forsøk har dere kun spilt hjem NM gull en gang, det var i 2000. Er det på tide igjen?
Absolutt! Jeg var ikke med sist da Tunet vant så jeg er veldig sugen på å vinne en kongepokal. Har spilt to NM-finaler med to sølvmedaljer som resultat. Legger vi til tre sølv med Furuset Ishockey så skjønner du at NÅ holder det!

Hva er dine forventninger til kampen på lørdag?
Når eventuelle finalenerver hos begge lag er lagt bort tror jeg at det blir et tøft, fysisk oppgjør. Ingen av lagene kommer til å gi opp kongepokalen uten kamp. Jeg tror at vi i Tunet har fordel av å ha vært i denne situasjonen før.

... og personlig hva forventer du av deg selv?
Jeg håper å kunne sette preg på kampen og bidra med det jeg kan.

Hva mener du er styrken i årets Tunet-lag?
Vi har veldig bra LAG, mange spillere er bedre i år enn i fjor, at Inger Lise Fagernes kom tilbake etter et år i svenske Balrog har også styrket oss! Dessuten betyr Kari Rinne veldig mye.

Hvem i Tunet skal publikum i Sparta Amfi holde et ekstra øye på?
Ååh…..vi har mange gode spillere, men selvfølgelig Pling (Inger Lise Fagernes) som "playmaker" og Agge (Angela Wigell) som pleier å finne på uventede ting i kampene.

Hvem hos finalemotstander Slevik skal Tunet se opp for?
Jeg må si at en Tina Helminsen i form er god, i tillegg er Jane Ludviksen farlig. Dessuten har de en god keeper og de svenske jentene…. Slevik er et bra lag.

Er du overrasket over at Slevik slo ut storfavoritt Holmlia i semifinalen?
Nei egentlig ikke, Slevik har hatt bra tak på Holmlia i år.

Vi har i det siste sett Kverneland`s Kjartan Salvesen vise frem at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har du noen skjulte talenter?
Det har alltid vært idrett for min del. Men sang nei, jeg fikk høre av de andre jentene i Tunet at jeg kan synge når jeg sang Karaoke enn gang, men jeg tror ikke at jeg har noe stort talent. Jeg skulle aldri finne på å melde meg på Idol i hvert fall!

Hvorfor ble det innebandy?
Jeg ble med en lagvenninne fra Furuset Hockey til Vålerenga Innebandy for å prøve meg litt, etter et år med kombinert hockey- og innebandyspill ble det Tunet og innebandy for alvor.

Har du tatt med deg noe fra ishockeyen som du har glede av på innebandy- banen?
Jeg er målbevisst og bestemt på banen, jeg tror også at timing og teknikk er like viktig i begge idrettene.

De fire tidligere møtene med Slevik har endt med tre seire og en uavgjort i Tunets favør. Ditt tips i finalen på lørdag?
Jeg tipper at vi vinner med 5-2 ….. nei jeg tror det blir flere mål…..6-4 blir mitt endelige tips!

Du har i de fire tidligere kampene scoret til sammen 11 mål. Får vi se noen scoringer eller assists fra nummer 18 i Tunet?
Hmm…..2 mål og 1 assist...

Vi takker Ingvild for praten, og ønsker lykke til på lørdag!
Takk! Vil gjerne oppfordre alle om å møte opp i Sparta Amfi, det blir en severdig og morsom kamp.


tekst: Janne Serenander
foto: Henning RugsveenFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no