Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Ketil Kronberg før NM-finalen

Innebandy.no har tatt en prat med Ketil Kronberg i Holum for å høre litt om hans synspunkter før NM-finalen på lørdag.

Gratulerer med finaleplass!
Takk!

Dette er tredje strake NM-finalen for Holum IBK. Hva er dine forventninger til finalen på lørdag?
Jeg gleder meg, det er morsomt å spille viktige kamper. Kamper der det er mye folk på tribunen. Vi skal vinne og forhåpentligvis spille bra innebandy. I den første finalen i 2002, mot Tunet i Drammen var vi kanskje litt fornøyde med å ha kommet til finale, i 2003 var vi nære, nå i år er det vår tur, vi er IKKE fornøyde bare med å ha kommet oss til finale. Jeg tror også at vi har fordel av å ha vært i finale før!

Hva mener du er styrken i årets Holum-lag?
Årets Holum-lag har ingen svake ledd, to jevne femmere og en veldig god keeper. En god keeper er viktig i en finale, vi har alltid hatt bra keepere, men vi har fått et løft med Jørgen Lea i mål. Dessuten tar flere spillere ansvar ute på banen, bl.a våre backer Tobias Härnlund, Tu Tran Minh og Christian Kragerud. Tobbe har jeg aldri sett bedre, han har jo fått en skikkelig børse på senere år! Laget har selvtillit og vi har det moro når vi spiller.

Hvem i årets lag har overrasket deg mest?
Christian Kragerud, dette er tross alt hans første år i eliteserien, han har spilt stabilt hele år, jeg mener han har spilt alle kampene. Vi visste at han hadde talent, men han har overrasket positivt. Mattias Samuelsson har imponert meg i sluttspillet, han har løftet rekken sin, Matte er utrolig seriøs med sin innebandy og blir viktig i finalen.

Når dere i Holum slet i seriespillet, følte du noe ekstra press? Ikke egentlig, vi var skuffet alle sammen. Jeg hører jo at folk sier at jeg ikke spilte på mitt beste, jeg er ikke helt enig i det, det er ikke alltid poeng eller scoringer som avgjører prestasjonene. Personlig følte jeg at jeg gjorde en bedre kamp i første semifinalen mot Greåker (2mål +2 assists) enn den andre kampen hjemme, men jeg får høre at jeg var best i Lihallen, der jeg scoret 2 og hadde 5 assists.
Når det var klart at vi ikke kunne vinne serien slet jeg i perioder med motivasjon. I år har vi dessuten hatt dårlige treningsforhold, dette bedret seg noe etter hvert, vi hadde treningstid i en hall uten verken mål eller vant, da valgte vi å trene mer fysikk, det merker vi effekt av nå.

Tilbake til lørdagen, hvem hos finalemotstander Sveiva skal Holum se opp for?
Ingen spesiell, i en finale møter man uansett et godt lag. Vi skal fokusere på at kollektivet fungerer, både offensivt og defensivt. Det er klart at en spiller som Jörgen Jonsson må man se opp for, han skyter ofte og treffer som regel. Jeg kommer nok til å se mye til Morten Isnes, Håvard Pedersen og Lars Eide på lørdag!

Vi har i det siste sett Kverneland`s Kjartan Salvesen vise frem at han ikke bare er en god innebandyspiller, men også kan synge. Har Ketil Kronberg noen skjulte talenter?
He, he….. her er jeg helt naken! Det har alltid handlet om idrett, kølle og ball med gutta på gata. Spilte ishockey i Furuset til jeg var sytten, fikk med meg et antall landskamper for Norges U16-landslag og et NM-gull som guttespiller.

Som landslagsspiller kommer det ytterligere et høydepunkt, VM i Sveits i mai.
Hvilke forventninger har du til det?

Først og fremst gleder jeg meg! Det er alltid inspirerende med store mesterskap. Vi har et godt lag, vi skal ta medalje!

Innebandy Norge snakker om at Ketil bør dra til svensk elitserie for å fortsette sin utvikling. Hva sier hovedpersonen selv?
Det hadde vært moro å prøve seg i Sverige, den tid kanskje kommer. Den dagen det kommer et seriøst tilbud fra en klubb og en trener, som vil ha meg og som tror på meg så kanskje…. Det blir ikke til neste sesong, jeg er spiller i Holum i hvert fall et år til!

Vi takker Ketil for praten, og ønsker lykke til på lørdag!
Takk! Vi ses der!


tekst: Janne Serenander
foto: Henning RugsveenFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no