Norsk fyrverkeri mot Danmark

Norge - Danmark 14-4

Norge leverte et fyrverkeri på 40 minutter da Danmark ble slått 14-4 i går kveld. Mange av de norske målene var skikkelige perler.

Danmarks keeper Morten Andersen er normalt en solid sisteskanse for "det danske hold", men i går måtte han bare resignere da Norge tidlig i første periode scoret fra alle vinkler og posisjoner.

Flere av målene kom på direkteavslutninger etter flotte pasninger gjennom det danske forsvaret.

Raymond Evensen ble kåret til Norges beste spiller etter tre mål og to assister, men flere av lagkameratene kunne fått prisen. Willy Fauskanger, Lars Erik Sikkeland, Per Kristian Fladset og Thomas Solheim scoret alle to mål.

De to landslagsdebutantene kom seg også fra debuten med stil. Øyvind Espelund fra Sagene gjorde en god kamp i mål de første 30 minuttene, mens Klaus Mikkelsen fra Kverneland ikke var langt fra å score i debuten.

- Vi gjør en god kamp de første to periodene, men i den tredje perioden var vi dårlige. Det er ikke lett å holde på konsentrasjonen i 60 minutter når vi er så suverene, oppsummerte landslagstrener Erik Hæren etter kampen.

Landslagssjef Anders Karinen var enig. Da tredje periode startet tok han det rolig med en kopp kaffe, men etter dansk mål tidlig i periode måtte han kaste koppen og coache videre.

Lørdag møtes Norge og Sveits i Rolvsøyhallen i Fredrikstad. Det blir en tidlig finale i 4-nasjoners, der vinneren av kampen har gode sjanser til å vinne hele turneringen ved å avgjøre selv søndag.

tekst og foto: Henning Rugsveen