Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Til Norge for å vinne

I går ankom det sveitsiske landslaget Norge og Apalløkkahallen. Etter en times treningsøkt gjorde de det helt klart at de ikke er her bare for å delta.

- Vi skal vinne. Selvfølgelig, sier landslagstrener Urban Karlsson. Svensken er for mange nordmenn kjent for sin innsats i svenske Dalen, og var i Norge så sent som for to år siden som foredragsholder på innebandyseminaret.

Sveitserne skal i løpet av Norges-oppholdet gjennomføre to treningsøkter ved siden av kampene i fire-nasjoners turneringen. Går alt etter planen reiser de herfra som vinnere.

- Vi er favoritter, men både Norge og Tsjekkia er gode. De kan begge vinne turneringen dersom de har dagen, men jeg holder fortsatt oss som favoritter. Danmark får det nok noe tøffere, sier Karlsson.

Anders Karinen har tidligere uttalt at Sveits rangeres som det best trente landslaget i verden, noe Karlsson bekrefter at de har hatt godt utbytte av.

- Vi er nok det, og det har vi også sett i de siste kampene. Mot Finland lå vi under 1-3 og hentet opp til uavgjort. Mot Sverige lå vi under 1-4 og hentet opp mot slutten til 6-6. Vi er bra trent og veldig sterke, mener landslagstreneren. Noe av æren deler han med standarden på den hjemlige serien.

- Klubblagene er meger bra i Sveits. De trener godt og satser seriøst.

Frem mot VM på hjemmebanen har laget en soleklar målsetting: - VM-finale. Og der skal vi gjøre vår beste kamp. Så får vi se om det gir oss gull eller sølv. Vi har fordel av hjemmebane, og vi har et sterkt lag som har slått Tsjekkia to ganger i februar i fjor, vi har slått Danmark to ganger, vi slo Norge i april i fjor og vi har uavgjort mot både Sverige og Finland.

- Hva synes du om det norske landslaget?

- De var bra i fire-nasjoners i Sverige. Det føles som om de er på rett vei. Det pleier alltid å være jevne kamper mot de, sier Karlsson, som avslutningsvis tipper helgens sluttabell på denne måten:
1) Sveits
2) Norge
3) Tsjekkia
4) Danmark

tekst og foto: Kyrre Merg


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no