Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM-feber i Apalløkka

I 1996 oppnådde det norske herrelandslaget historiens beste VM-prestasjon. Dengang ble Tsjekkia beseiret med 6-2 i bronsefinalen. Samme nasjon er fortsatt regnet som Norges argeste utfordrer i kampen om en medaljeplass åtte år senere. Søndag kan du se det historiske oppgjøret i Apalløkkahallen.

Norges VM-pulje teller storfavoritt Sverige, Tyskland, Østerrike og Tsjekkia. Sistnevnte blir en nøkkelkamp som vil avgjøre utfallet for Norges del.

I landslagssjef Anders Karinens regnestykke inngår kampen som direkte avgjørende for om Norge går ut av pulja som nummer to bak Sverige, og dermed til semifinaler, eller om det blir tidlig plasseringsspill.

- Slår vi Tsjekkia går vi inn i semifinalen mot enten Finland eller Sveits. Dersom vi skulle tape blir det plasseringsspill, sier svensken, men avviser at han av den grunn vil være skuffet.

- Vi har vist gjennom de tre siste verdensmesterskapene at vi må krige for å holde nivået. Tsjekkia og Sveits har 30.000 lisensierte spillere, mens Norge har i overkant av 5.000. Vi har tatt femteplassen to VM på rad, og sluttplasseringen juger sjelden. Men selvfølgelig er målsettingen å gjøre det bedre enn det, sier han.

Denne helgen spilles det fire-nasjonersturnering i Norge. Både Tsjekkia og Sveits deltar, og Norge får dermed muligheten til å måle styrke med minst en hovedkonkurrent i det kommende VM.

- Tsjekkia vet vi ikke så mye om akkurat nå. Vi har spilt veldig bra mot de i alle landskamper vi har møtt de, men det er ingenting som sier at det helt plutselig vil være slik i VM. Når de kommer hit til helgen satser de mye av sin økonomi på dette, så vi møter nok en meget bra og spisset tsjekkisk tropp. Kampen går på søndag, på et tidspunkt hvor vi er mest slitne, og det blir opp til gutta og vise en sterk vilje for å få et godt resultat, sier Karinen, som også spår at Sveits vil bli en minst like tøff nøtt å knekke for det norske landslaget.

- Sveits trener best av alle landslag i verden akkurat nå. De har en meget god økonomi og ligger bra an i forhold til VM. Fordelen med Norge er at vi har veldig mange fine treningsforhold. I Sveits er det fortsatt et gammel tradisjon med tre-mot-tre spill i små haller, mens vi i Norge har vendt oss til å være fem på banen på et tidligere tidspunkt.For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no