Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Voldsom utvikling for tøffere Norge

Etter et knepent kvartfinaletap mot Sveits i VM for to år siden, lovet landslagstrener Anders Karinen at Norge skulle være i medaljekampen i Sveits i 2004. Til helga får han en første pekepinn.

- Vi prøver oss litt fram i 4-nasjonersturneringen på hjemmebane. Tester litt spillere og ser hva de andre lagene har funnet på før VM. Men følelsen foran mesterskapet i mai er god, innrømmer Karinen.

Han synes den norske eliteserien har utviklet seg voldsomt i løpet av hans år som norsk trener.
- Det er en veldig tøff eliteserie i år, og det ser vi også klare resultater av på landslaget. Det er en helt annen innsats og kvalitet. At klubbene og spillerne er bedre fysisk forberedt i sine klubblag, gir også oss på landslaget en stor fordel.

Karinen har fått beholde svært mange spillere fra VM i 2002, noe han er glad for.
- Nå har vi mange spillere med erfaring, og de har viktig erfaring fra mesterskapet i Finland. Da hadde vi to bra femmere, men nå tror jeg kanskje at vi har satt sammen tre som holder nivået i alle kamper. Utfordringen vår blir å spille på topp også i de viktigste kampene, fastslår Karinen. Og legger til:

- Spillerne har satt seg en veldig høy målsetting for VM. For meg er det ikke så farlig hvilken farge det er på medaljen, ler Anders Karinen.
- Og det betyr at laget sikter mot…?
- De sikter høyt!

VM i Finland var Karinens første med det norske herrelandslaget. Det var bare et steg på veien, men det var likevel svært nær at Norge gikk til en semifinale. Sveits ble til slutt for sterke med 3-2. Årets mesterskap starter 16. mai, men til helga møtes fire VM-nasjoner i Norge.

Den norske troppen til 4-nasjoners har to debutanter: Målvakt Øyvind Espelund fra Sagene og Klaus Mikkelsen fra Kverneland. I tillegg er Tunets veteran, Morten Finstad tilbake på landslaget.

Den norske troppen kan også få to jubilanter. Lars Erik Sikkeland runder 50 landskamper i lørdagens kamp i Fredrikstad hvis han spiller både fredag og lørdag, mens Andreas Sletten runder 25 kamper søndag, om han deltar i alle.For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no