Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Norge tapte bronsefinalen

(Norge-Finland 2-4) Norge prøvde heroisk i den siste perioden, og hadde Finland helt i kne inne i egen målgård. To reduseringer ble imidlertid for lite, og Finland stakk av med bronsemedaljene i mesterskapet.

- Det var egentlig veldig bittert, for jeg synes ærlig talt at vi var bedre enn Finland i store deler av kampen, men vi scoret ikke på våre sjanser. Vi har levert så mye bra eget spill i år, at finale blir et klart mål i Singapore om to år, sier landslagssjef Roger Pettersen.

Norge klarte ikke å følge opp den gode starten på VM i innebandy, da det ble seier mot Sverige. I går ble de norske damene nummer fire etter å ha tapte bronsefinalen mot regjerende mester Finland til tross for god spurt. I går var den samme innsatsen tilbake, som da Sverige ble slått 2-1. Men ikke den samme flaksen.
- Intensiteten og innsatsen var fantastisk, men vi har tre stolpeskudd i kampen, to før det hadde gått ti minutter. Hadde de gått stang inn i stedet for ut, hadde vi vunnet, mener Pettersen.

Norge var best de første ti minuttene men det var Finland som tok ledelsen 1-0 på et langskudd etter et langt bytte for de norske damene. Den norske keeperen var dekket.

Minuttet senere var det ikke noe tvil om at julenissen var norsk da Finland fikk en norsk gavepakke, selvmål etter forsøk på tilbakespill til keeper.

Norge fortsatte tidvis å vise fint angrepsspill og hadde ytterligere ett skudd i målstengene i andre periode, i tillegg til flere gode finske redninger. Finland fikk imidlertid for enkle mål og ledet komfortabel 4-0 etter to perioder.

Norge var det klart beste laget i den tredje perioden, sto opp høyt i banen og presset motstanderen tilbake. Finnene ble defensive, og hadde fredagens semifinale friskt i minnet, da de tapte 4-5 etter å ha ledet 4-0.
- Vi fikk imidlertid målene for sent i kampen. Hadde vi fått det litt tidligere kunne vi kanskje klart det. I dag var det synd kampene ikke er 70 minutter, da hadde vi vunnet, så hardt presset var Finland, smiler Roger Pettersen.

Birgitte Lersbryggen startet ikke kampen på grunn av sin leggskade, men lysten til å spille ble for stor. Seks minutter før slutt scoret hun det første norske målet på et velplassert skudd etter pasning fra Tone Grønmo, 34 sekunder senere var det Grønmos tur til å score på en retur. Nærmere i målprotokollen kom aldri Norge, til tross for at de tok ut keeperen og hadde flere store målsjanser som Finland fikk renset unna rett før streken.

I front for den heroiske norske innsatsen sto Slevik-spilleren Tina Helminsen. Hun spilte sin beste kamp i årets VM og var både høyt og lavt og vant baller.
Juryen i hallen kåret veteranen Nora Leivestad til Norges beste.

Og om Sverige vinner finalen mot Sveits lørdag kveld, er Norge det eneste laget som har slått årets verdensmestere...

Kampfakta
Norge - Finland 2-4
Perioderesultater: 0-2, 0-2, 2-0
SVEITS: Wankdorf Bern, bronsefinale i VM i innebandy for kvinner, lørdag.
1960 tilskuere.
Mål: 0-1 (09.43) Satu Shilcher, 0-2 (11.08) Anne Suomalainen (selvmål), 0-3 (22.12) Paula Jouhten (Minna Isoniemi) 0-4 (23.40) Suui Saukko (Miia Pontinen), 1-4 (54.09) Birgitte Lersbryggen (Tone Grønmo), 2-4 (54.43) Tone Grønmo (Linda Andersen).
Skuddstatistikk: 28-24 (9-8, 5-8, 14-5).
Utvisninger: Norge 1x2 min., Finland ingen.
Dommere: Baumgartner/Kläsi, Sveits.